Terima Kasih Sudi Like

Thursday, June 5, 2014

Katering Sedap dan Murah Untuk Pelbagai Majlis

www.tips-fb.com

Salam

Baru-baru ni family aku ada buat majlis berkhatam & berkhatan adik lelaki aku paling bongsu. So adalah buat sedikit kenduri kecil-kecilan sahaja, tetamu pun tak ramai 100 orang je, maaflah kalau ada yang aku tak jemput eh.eh. terlupa busy uruskan hal kenduri. Kalau ada kenduri yang besar In Sha Allah mesti jemput.

Terima kasih kat kawan blogger YayaIdaNoryIeza sebab sudi hadir ke majlis ( dari mula entry aku rasa ayat semua skema giler, lantak ko laaa tak jumpa button backspace haha.. ) Kecian gambar kita semua takde dahla susah nak jumpa . Para suami pun ada yang tak dapat join demi mencari sesuap nasi gituuuu ceeewahhh~

Oke sebelum terlajak lebih jauh, mari aku perkenalkan siapa katering untuk majlis adik aku ni. Acely katering ni adalah orang yang sama masa abang aku kahwin bulan 12 haritu. Dah cop awal-awal nanti majlis adik aku pakai katering yang sama. Alhamdulillah, hajat kesampaian. Kira dah 2 kali aku booking makanan dengan katering yang sama


Fieby'z Catering yang diterajui oleh pasangan muda Fifi dan Ruby, diaowang ni kawan Yaya. merangkap kawan akulah jugak kan hehe


                                      Ni masa majlis kahwin abang aku dekat Dewan Tun Rahah.


Fieby'z Catering pun ada buat pakej makanan beradap


Nampak sedap kan? memg sedap masa kat dewan tak sempat nak rasa lauk pengantin balik rumah terus makan berjemaah kauuuuu.Ayam yang gebu ni tinggal tulang je setelah dikerjakan

Fieby'z Catering ni ada menyediakan macam-macam pakej terutama bagi yang nak melangsungkan perkahwinan, korang boleh tengok pakej-pakej yang ada tak pun diaowang ni boleh ekut budget korang. Call buat appointment bincang setel. Senang gitu

Bagi aku deal dengan Fifi dan Ruby sangat mudah, ko bagilah menu apa yang ko nak bincang dengan mereka. Bukan takat untuk majlis perkahwinan diaowang ni cover semua majlis birthday ke, annual dinner ke majlis kesyukuran ke semua boleh. cuma call je dan bagitau. Dan paling penting mereka ni datang on time, eh aku suka giler orang macam ni, pukul 9 aku nak pukul 8.45 dah terpacak !.giler best ! Sebenarnya nak tau cara orang bekerja ni senang je tengok pada masanya. Kalau dia menepati masa cara bekerja memang profesional la. So tak hairan lah masakan pun meletopssss.

Aku takkan suggestkan kat orang kalau perkhidmatan dia tak bagus.Ni sebab bagus dan terbaik, aku suggest kotlah ada yang mencari-cari katering sekitar Kuala Lumpur & Selangor.

Gambar bawah ni menu masa majlis berkhatam dan berkhatan adik aku.





Repeat order kali kedua, 1st masa kenduri kahwin abang aku. Hoiii sedap gilaaaaaaaa


Asam pedas Ikan Pari, marvelousssss


Ulam-ulaman bersama sambal belacan


Buah-buahan


Kuih-muih


 
Ikan Kering.

Majlis adik aku ni, aku nak kan menu ala-ala kampung, biasa sangat makan lauk pauk kenduri kawin, boring so ubahla sikit, oiiii best duk bandar menu kampung. Siap tapau bawak balik, tu takde dalam pakej tapi tak elok bazir-bazir hehe...Makanan ngam-ngam takde bazir pun. Overall suma mengatakan masakan Fieby'z Catering sedap !

Ni aku bagi details lagi sekali :

              Fifi : 012-2565299 / 011-14362650
             Ruby : 017-3996985 / 011-1436265
             Email :Fiebyzcatering@gmail.com
            FB :FybiezCateringEnterprise



Inai ni memang 100% daripada daun inai tanpa ada pewarna tiruan atau bahan kimia
Korang boleh tau perbezaannya bila dah pakai nanti.
So tunggu apa lagi cepat whatsapps 012-2531649 kalau nak beli.






♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

16 comments:

ameris said... Click To Reply!

kalu opis nak guna khidmat katering ni pun boleh kan mila?

Mila Ahmad said... Click To Reply!

Boleh je kak :)

idzwa kamaruddin said... Click To Reply!

wahhh terliur niiii!

PakcikLie PCL said... Click To Reply!

hai Mila....pcl singgah mai ; emm nampak memang sedap lagi2 ayam yg pose baik puny tu...haha , sedap dan bersih tu yg utama...moga bisnes katering yg bertambah berkat

~PCL
www.nazlee.com/
http://gelagatorang.blogspot.com/

Alyza Fisol said... Click To Reply!

terus rasa lapar balik...makanan tu awat nampak sedap sangat aihh..

http://www.lyzafisol.com/

ieza ashaari said... Click To Reply!

Alamak,terliur blk..sedap oiiiii..

::EIDA:: said... Click To Reply!

sedap sangatt !!! ida suka daging hitam tuuuu yummy !!

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

asam pedas dia sedapp, kuih dia pon sedap terutama karipap tu...paling teruja dengan buah2 dia, kaler freshhh gitu...geram rasa nak kunyah semua...sebab kaler buah yang sangat striking....mane dia beli eh buah tu??...eh tetiba...heeeee

Nad MamaZN said... Click To Reply!

asam pedas ikan pari tu sedap betul tengoknya...lapo dah ni...huhu

Mimi Azirah said... Click To Reply!

Adoiiii...tgk je meleleh air liur....kalo request die area jauh diorg mik x mila??

Masya said... Click To Reply!

dalam banyak² menu tu plg mengoda ikan pari masak asam pedas tu.. ya aallahh terliur akak mila oittttt ... akak posa ni.. tutup mata dgn jari pun nampak lg tau..

Anonymous said... Click To Reply!

hi..

thanks for the review.
tgk jugak yg ada blogger nadia tu buat review.. sgt membantu :)

mamayu69 said... Click To Reply!

Assalamualaikum..
Cik Mila saya cuba call no yg tertera catering dlm blog ni tapi x dpt... dorang masih lagi beroperasi ke? keempat2 no saya cuba call xdpt.
sekian.

Anjung Serai said... Click To Reply!

PAKEJ EKSKLUSIF ANJUNG SERAI
DEWAN 1000PAX - RM 16.80

MENU UTAMA
Nasi Beriani / Nasi Arab (BERAS PUSA)
Daging Dendeng ASC / Daging Rendang Serai
Ayam Masak Merah / Ayam Palembang
Sambal Sotong Kering
Masak Lemak Nenas Ikan Masin
Dalca Sayur
Acar Buah
Buah Tembikai Merah / Oren Sunkist
Air Kordial Oren Sunquick
Air Minuman

TIT BITS CORNER - 400pax
Air Teh Tarik
Cendol (Siap Bancuh)
Bubur (Kacang Hijau / Pulut Hitam)
Kuih Manis / Kuih Pedas

HIDANGAN ISTIMEWA MAKAN BERADAP
Siakap Sweet Sour
Ayam Golek Madu
Butter Prawn
Puding Karamel
Buah-Buahan
Jus Buah
Air Minuman

PELENGKAP MAJLIS
1 Set Meja Makan Beradap Beserta Dekorasi
1 Pasang Kerusi Pengantin
8 Unit Kerusi Banquet Bersarung & Riben
4 Set Dome VIP Beserta Peralatan
30 Unit Meja Bulat Beserta Alas & Runner
300 Unit Kerusi Plastik (Sarung & Riben)
Centre Peace Setiap Meja Tetamu
2 Buffet Station Beserta Dekorasi
Peralatan Buffet Golden Bell
1 Unit Meja Hadiah
1 Unit Meja Door Gift
1 Unit Meja Tit Bits
PA System & Deejay
12 Orang Pramusaji
1 Orang Ketua Pramusaji

KELENGKAPAN PELAMIN / BUSANA
Pelamin Dewan, Kerusi Pengantin,
Bekas Merenjis,, Walk Way 6 Unit,
Pintu Gerbang, Karpet Merah 80 Kaki,
Sepasang Persalinan Sanding L&P,
Mekap, Hand Bouquet.

KEK PENGANTIN
Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat
Meja Kek Beserta Dekorasi

BBQ CORNER (PERCUMA)
1 Ekor Kambing Panggang Beserta Kondiment
Stall & Buffet Berasingan
Peralatan Dan Kelengkapan Hidangan

Ayu
017-975 1039 (Call/SMS)
017-925 7897 (WHATSAPP)

putra luth said... Click To Reply!

Salam,Memerlukan perkhidmatan Band akustik, busker ,Persembahan Flute, violin,gambus, membawa lagu pelbagai jenis genre (asli,moden,pop,balada dll..) pelbagai jenis tema bagi semua jenis majlis keraian rasmi @ tidak rasmi..please emel...: shahreza930@yahoo.com.my / walangsari_akustika

Mil ahmad said... Click To Reply!

29/10/16 nk buat majlis dkt dewan mpkj taman mewah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...