Terima Kasih Sudi Like

Friday, November 1, 2013

Tempahan Photo Magnet

www.tips-fb.com

Salam

Ini adalah entry pertama yang ditulis oleh tuan tanah kedaung setelah berlakunya sedikit 'construction'  di blognya setelah terbiar lama bersawang hahaha... Siapa yang bertanggungjawab membaikpulih blog aku  supaya kelihatan cantik berseri-seri  akan diceritakan kelak pada  next entry k. 

Kalau sapa ada follow insta aku, aku ada upload satu gambar dimana gambar tu adalah photo magnet lekat je dekat peti ais, kotlah mana tau ada yang nak tempah jugak kan ? Mesti ramai yang suka fridge magnet kan ? kaki travel memang wajib beli benda-benda macam ni, tapi photo magnet ni ia letak gambar.

Tak ingat bulan berapa aku pergi rumah Eida aku nampak photo magnet ni banyak dekat peti ais rumah dia, masa tengok tu teringin nak buat tapi duk hold dulu, alasan sebab peti ais kecik cenonet.*alasan peti ais kecik supaya encik suami belikan yang lebih besar, alhamdulillah dapat dah peti ais besar *

Bila dah ada peti ais besar ni barulah boleh berangan nak letak foto-moto bagai, tapi takdelah beli peti ais baru semata-mata  nak letak photo magnet, parah laki aku cenggitu. I pujuk banyak kali tau baru dapat kalau tak jangan harap huh !


Cumel ke tidak ???

Ni bahagian atas peti ais, tidak dinafikan dah penuh tempat dengan fridge magnet, Kebanyakan FM ni semua ada yang aku pergi bercuti, tak pun souvenir dari adik ipar dan kawan sekerja yang memang kaki melancong.

Semangatnya lain macam bila tiap kali bukak peti ais tengok gambar sendiri laki binik hikhikhik..... sengih menyeringai tengok gambar sendiri walaupun 14 kali bukak peti ais, nasib baik takde sape nampak, cuma kucing aku si cici je yang perhatikan aku dari jauh. hahaha..kalau boleh cakap dia pun akan cakap dah teruk sangat tuan aku ni asal tengok gambar sendiri sawan sengih.

Korang nak sengih macam aku tak ? bila tengok gambar sendiri yang bajet cun kalah Siti Nurhaliza tu ? Nak ? korang boleh order dengan kak Jueliana, aku tempah dekat dia. Sekarang ada promosi tau. Blog dia pun ada pasal Photo Magnet ni. Ni blog dia. 

Aku rasa cumel plak * perasan * bila letak muka sendiri, lagi cumel bila gambar suamiku cumel tu hahaha..... kalau korang nak letak gambar lain pun boleh, gambar anak ke, gambar kereta ke, gambar raya ke boleh jugak ekut citarasa masing-masingla. Rasa macam nak tempah lagi tapi aku belum kira duit syiling dalam tabung lagi nie, macam over budget pulak bulan ni T_____T. Kalau ada duit jatuh dari langit confirm aku tempah lagi ! Cantik tak gambar kite ? Cepat cakap kalau tak kita pang sorang-sorang 18 ratus kaliiiiiiii~


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

10 comments:

::EIDA:: said... Click To Reply!

Oooo tgok kt umh ida yekkk... kuikuii... omeyy angattt milaaaaaaaa

Mimi Azirah said... Click To Reply!

Kemain nk pang orh 18 ratus kali..hahaha..akak pun suka fm n de satu photo magnet pic anak anak hadiah menang ga..mcm nk terjah mcm nk tempah je..hahaha

Azim Aris said... Click To Reply!

cntiknye letak kt peti sejuk ok jgk ni
Tak Mungkin Benar

Azim Aris

Darah Mengaum

penaberkala said... Click To Reply!

brape ye harga satu FM tuh?
cun jugak klu buat koleksi ni
boleh try gi usha nnt,mana tau berkenan nk order

Rosmiza Ali said... Click To Reply!

Macam best jer.. Tapi husband Mieza ni jenis tak suka gantung or tempek gambar benda hidup dala rumah even muka sendiri.. Pendek kata memang takde gambar langsung lah dalam umah ni.. Tapi foto FM cani boleh dikecualikan kot.. Letak gambar pemandangan pun ok kan? =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

PinKy MoMMa said... Click To Reply!

pasni sbelum buka pintu peti ais sila senyummm dlu uhuhu..homey sangattt gbr dik mila ngan hubby ;)

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

nory pon stalk blog ieda aritu cari link photo magnet ni...
tapii tak order2 pon lagi...
heyyy ni yang teringinnn nak jugak ni....
macam comel je...macam cantekk je...hehehehe

Umi Qi said... Click To Reply!

Cantik lah dik milaaaaaaa....akak dh lama tau FM nih...suka tgk gambar sendiri kt peti ais...tak terbuat lgi huwaaaaaaaaaaaaa....nak tiru nak tiru hahahha

Cik Puan Rara said... Click To Reply!

milaaa.nape tite xleh tgk pic ni =(

Anis Shafeera said... Click To Reply!

Yeayyy..dah oder dgn kak ju,,x sabar tunggu barang sampai..thanks kak mila 4 the info.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...