Terima Kasih Sudi Like

Wednesday, March 19, 2014

Percutian Langkawi - Pasar Malam Ayer Hangat

www.tips-fb.com

Salam

Sambung balik cerita pasal Langkawi.

Harap diberi kekuatan untuk abeskan walaupun rasa yakin dengan tak haha....

Link entry pasal langkawi ni


Kami semua dah survey dekat Langkawi nak makan sedap dan murah pergi pasar malam.Langkawi banyak pasar malam. So malam kami sampai Langkawi hari jumaat malam tu pasar malam dekat Ayer Hangat. Siap mandi solat terus keluar p pasar malam.

Jalan menuju destinasi kami guna nagivation dan maps sahaja. Tempat tak pernah sampai kang sesat mana-mana entah, mujur kawan-kawan teror tgk maps. Harap aku? confirm sesat laratttt~


Pasar malam langkawi femes bebola sos lada hitam ni


Laksa lemak 1st time makan sedap kot !


Ni tepungnya macam apam balik kecik-kecik letak inti kelapa atau kaya. Sedappppppp oiiii beli sikit tak sedar dah abes ramai gila orang beli berebut kejap je abes, kena layan diri.


Yang ni makanan paling takleh lupa sebab rasanya pelik sikit ada masam-masam ada pahit-pahit. Aku terpikir macamane orang langkawi makan ni, ni adalah ayam dan daging yang diperam bersama bawang putih. dapat tak bayangkan rasanya. sekali gigit ko memg boleh makan tapi ko takkan boleh gigit utk kali kedua confirm tak leh telan aku cuba tapi cannot go. Kalau pergi Langkawi try er.


 Somtam, gila pedas kawwwww terbaek !

Dah kenyang jalan-jalan lagi, cadang nak beli baju sedondon berlima dekat pasar malam ni tapi sayang no choice ada je jual baju tapi almaklumlah kami ni size comei-comei belako so baliklah ke hotel.

Try cari area-area hotel sepanjang-panjang hotel tu kami berjalan banyak gila kedai makan,kedai souvenir, kedai baju tapi takde yang berkenan, ada yang berkenan tapi takde size kami last-last kami pergi beli dekat shopping mall.


Langkawi memang banyak kedai roti ni




Macam-macam design tapi takde size besar, taulah orang langkawi ni kecik molek :(


Yang papan tanda ni aku tak paham betul duk pacak dekat sini sebabnya kiri kanan rata-rata club dengan bar bersepah,motifff sangat letak sini ingat diaowang nak baca, confirm buat-buat tak nampak. Tapi takpela atlest dah dingatkan ye dak ?


Jalan punya jalan last masuk Cenang Mall barulah ada size untuk kami semua orang, terus rembat memandangkan mall tu dah nak tutup dah masa kami sampai huhu...Harga memang sah-sah mahal sedikit dari kedai yang berderet tu tapi takpe janji ada size.


Baju sedondon

Kira-kira perbelanjaan :

bebola sos lada hitam : 3 x RM2 = RM 6
sate ayam @daging campur bawang putih : 2 x RM2 =RM4
somtam = RM 4
laksa lemak = RM2
tokiaw =RM2
baju langkawi = RM26

Total Keseluruhan : RM44

*Sebenarnya ada lagi perbelanjaan yang aku tak ingat berapa, so ni aku kira yang aku ingat jela hehe,,dah lama kan dah basi so memory makin low mintak halal jela er hahahaha..



Talk to the hand : Next entry baru masuk hari kedua,hari kedua ni lah duit paling banyak keluar huhu....





♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 comments:

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum.. fuhh sos lada hitam tu.. mengiurkan. hehe baguslah ada papan peringatan tu.. selamat pagi, singgah dan menabung sini ~~~

Ann said... Click To Reply!

nmpk gaya kene pergi langkawi blk ni..gmbr mknn kat atas nun xpernah mkn pun..cam sedap je tgk kan..

naz wan said... Click To Reply!

wah beshnye bercuti ke langkwi.. sy haritu pegi langkwi tak jmpe pn makanan yg awak hapdate seme ni uwaaa ni yg ase nak g bercty kt sne lg eheee.. nmpk sdp2 makanan sume tuuuuuuuu

mommy.aisy.hana said... Click To Reply!

Lama amat dah x p Langkawi. .. best plak bila baca ni...

dalila said... Click To Reply!

best2..gi langkawi la tempat plg best nk jalan n soppinh..yeehhhhaa..

Lyaa Suriany said... Click To Reply!

telan air liur laju laju tgk mknn. bila gamak nya boleh sampai ke langkawi..org len dh berpuluh kali p.

ieza ashaari said... Click To Reply!

Ko kn mila, dh lp br nk up entry. Hahaha.

::EIDA:: said... Click To Reply!

milaaaaaaaaaaaa berjanggut ida tunggu! tapi xpe.. ida baca jugakk. hehehhe.. ida ari tu pergi Langkawi xde pun g pasar malam.. huhuhuh.. next time leh try...

careno said... Click To Reply!

hari tu pegi tak sempat nak berpasar malam... mcm best gak...

mia izzati said... Click To Reply!

akak tak kesempatan lagik nak pi langkawi..belum ada jodoh ngan langkawi hehehe

Masya said... Click To Reply!

pasar malam ni kawasan pekan yer... sebab ramai kata langkawi malam sepi .. xde menda.. iye ker?? maklulah x pernah sampai huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...