Terima Kasih Sudi Like

Thursday, August 20, 2015

Epic Fit Meals Co - Healthy Food For Diet.

www.tips-fb.com

Salam 
Berita baik buat orang-orang yang sangat mementingkan pemakanan yang berkhasiat kerana telah wujudnya satu cafe dimana semua menu makanannya terdiri dari makanan yang berkhasiat dan rendah kalorinya,Epic Fit Meals Co adalah sebuah cafe yang menyajikan menu makanan yang sihat dan segar. 

Cafe ni sangat sesuai bagi orang yang sedang berdiet dan yang suka main gym. Segala menu yang dihidangkan mempunyai kiraan kalori, jadi sebelum makan kita bolehla kira berapa banyak kalori yang telah selamat masuk dalam perut kita kan hikhikhik..... Selain itu bahan-bahan yang digunakan bagi setiap penyediaan adalah segar, sihat dan berkhasiat. Tiada bahan yang dibekukan pun. Kiranya kalau kita order, mereka akan siapkan hidangan mengikut tempahan kita. Setiap tempahan yang diterima mengambil masa 45 minit untuk disiapkan.


Antara makanan yang disediakan di Epic Fit Meals Co adalah, 



TriColour Margarita (380kcal) RM17.80


-Epic's Italian flag pizza with red tomatoes, white mozarella and green basil. Its a vegeterian delight.



 Shrimpy Affair (489kcal) RM19.80


A delicious taste of the sea combining flavours of fresh prawns. real mozarella cheese, cherry tomatoes and English parsley



 Sam's Hawaiian Luau (509kcal) RM19.80

A luau (feast) of real mozarella cheese and spiced lean chicken strips, onions and pineapple.


  Epic Pesta RAYA Special *new Nasi Lemak Pizza (591kcal) RM19.80


Our original and special tribute to the nasi lemak and it includes spiced lean chicken strips, eggs, peanuts, achovies, cucumber, real mozarella cheese and of course our fire S.O.S



 Epic Pesta RAYA Special *new 3A : Apple, Ayam & Api (545kcal) 
RM 19.80

Fiery Pizza with minced chicken, real mozarella cheese, onions and caramelised apple.



 OZ'Beef Delight (567kca)RM19.80


Delightful combination of pulled Australian beef, pineapple, onions, tomato and sesame seed.


Kesemua diatas telah selamat aku telan, ternyata perutku menerima menu tersebut. Semua sedap, semua best aku paling suka Nasi Lemak Pizza dgn 3A Pizza sebab macam ala-ala kampung. Kan tekak melayu hihi...pizza ni bukan dibuat menggunakan tepung tau sebaliknya menggunakan bread crump dan ada bahan lain, jadi ia kurang berminyak.


Selain pizza, cafe ni jugak ada hidangan ayam bagi penggemar yang sukakan ayam. Epic Chicken terdiri daripada dua hidangan iaitu :-

Epic Grilled Chicken (249kcal)
Epic "Fried" Chicken Schnitzel ada dua pilihan sama ada nak classic (381kcal) atau Fire (403kcal)

Kalau nak order secara ala carte harga adalah RM 12.80 (Grilled) manakala RM13.80 (Fried)






Kalau kata dah jemu asik makan pizza dan ayam masih ada sides dish tau yang boleh diorder secara ala carte


Irish Colcannon (122kcal)
RM4.80




 Aglio E Olio  297kcal RM5.80



 Crunchy/Fire Chookies (233kcal) & Mashed Sweet Potatoes (271kcal)
RM 5.80




 Cilantro Lime Rice 217kcal RM4.80 

Brownie Oat Rice 176kcal RM4.80
 Epic's Cauli Rice 134kcal RM5.80




 Spiced Baked Wedges 132kcal RM4.80





Garden Salad 91kcal RM4.80




 Frugertii 98kcal RM5.80



Red Apple Honey Smoothie 79kcal RM8.80

Coolie Beauty 41kcal RM7.80
Classic Trifecta 78kcal RM 7.80
Agua Mello Smothie 61kcal RM 8.80

Epic Fit Meals Co ni, sebenarnya lebih kepada perkhidmatan delivery ke rumah. Walk in pun boleh tapi better korang take away sebab kalau nak makan dekat situ kawasan adalah terhad.Antara tempat penghantaran secara percuma hanya di Damansara Perdana, Mutiara Damansara, Taman Tun Dr Ismail, Bandar Utama, Kota Damansara, Tropicana, Damansara Kim, dan Damansara Uptown. 

Hanya dial 03-7733 3375 jika ingin membuat sebarang pesanan.

Waktu Operasi jam 11am hingga 11pm. 

Bagi yang nak walk in dan makan di cafe, korang boleh ke


E105, Block E, East WingMetropolitan Square
Jalan PJU 8/1
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Layari laman web rasmi Epic Fit Meals, dan jangan lupa follow FB dan IG bagi  mengetahui segala maklumat mengenai cafe ni.
Facebook : Epic Fit Meals Co 
Instagram : @EpicFitMealsCo

Thank you so muchh Epic Fit Meals Co sudi jemput kami semua bagi merasai segala menu berkhasiat di cafe ni.Tak lupa jugak pada ida yang sudi share gambar makanan terima kasih daun keladi ye :)) 






♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

1 comments:

ziana eunos said... Click To Reply!

sedap2 semua mknn tu ^_^

*jemput singgah blog ya zianaeunos.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...