Terima Kasih Sudi Like

Friday, February 28, 2014

Photoshoot Sempena Birthday

www.tips-fb.com

Salam

Tanpa membuang masa sebab hari ni dah jumaat aku separuh hari je nak pulang ke kampung belah utara nun ( kampung abah ) aku jadi driver bawak mak pak kita heeeee. Jadi makanya update laju-laju. 

Kalau dah namanya gilaaaa gambar pantang nampak promo kat mana-mana confirm nak grab, itupun setelah dicongak hitung bahagi duit syiling yang disimpan dalam tabung katak mencukupi dengan harga promo photoshoot studio ni haha...sadis tak cerita perjalanan aku ni. Oke aku tipu sila percaya !

Kali ni aku amek dengan photografer dari The Photolicious. Masa aku nampak je promo ni dekat FB aku terus call dan tanya pasal promo ni, then macamana pembayaran. Harga tak murah dan tak mahal. Kira aku puas hati sebab aku rasa kalau murah sangat pun servis cam haram payah jugak. Aku dah pernah terkena kan dengan sorang photografer ni bulan 12 hari tu. Disebabkan aku booking tapi belum bayar deposit dia suka-suka je nak tukar-tukar tarikh lepas tu bila dah set appoinment boleh pulak lupa, tak angkat fon tak reply whatsap. Sakit hati ggggrrrrrr~

Alhamdulillah deal dengan The Photolicious ni sangat best dan menyenangkan. Buat je pembayaran aku maklumkan pada owner dia  Kak Zara. Akak tu terus noted. 2 hari sebelum photoshoot aku remindkan lagi sekali sebab aku taknak jadi macam pengalaman lama. Sehari sebelum photoshoot boleh pulak bagitau ada job lain so tunda hari lain. Nampak tak layanan bila kita dah byr deposit dengan tak. Bila harga murah dan mahal sedikit.

Gambar-gambar yang dishoot ni aku sangat puas hati tak payah susah-susah nak edit dah cantik dah hihihi...* puji diri sendiri nampak * Sesi berlangsung selama 45 minit. Gasak laki bini kemain posing ala-ala macam cumel je macam cantik je macam-macam je kat situ. Photoshoot ni sempena besday aku gedik sangat nak photoshoot bagai. Eh tak tak kebetulan diaowang buat promo antara tarikh besday aku so alang-alang aku shoot la sekali heeee~  Celebrate besday aku pulak diadakan di Flora Cafe  ( Link ) sesi  makan bersama keluarga tercinta.

Tengok jangan muntah tau ~















Gambar aku kecik kan sedikit, tak payah nak besar sangatlah kan bukan cantik pun, Oh ye kalau korang dah tau atau biasa dengar The Photolicious biasa amek job retissss tau. Antaranya Apek (penjaga gol) tu, pernah shoot ella kawin, Aqasha, Bienda ramai lagilah..Nak tengok gambar-gambar artis yang ohsem tu kat pages dia berlambak. Cantik-cantik hoiii. Yang terbaru ni diaowang shoot newborn Apek dan Leuniey -Kayla Elayna, comel tau. Cute sangat.

Yang masih mencari-cari photografer di hari bahagia korang, bolehlah hire mereka ni. Aku pasti mesti puas hati beb ! Mujur aku dah kawin kalau tak confirm-confirm aku booking diawang tapi takpe masih banyak masa lagi kalau diizinkan-Nya aku pregnant boleh booking kan? kan?

Facebook : The Photolicious

Adress     : No 55C, Jalan Wawasan 2/1 
                  Bandar Baru Ampang
                  68000 Ampang, Selangor






♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

21 comments:

msredcheesecake said... Click To Reply!

comel la korang...hhee... sporting je hasben...

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum. comelnya photoshoot korang. mila nampak manis sangat! haa haritu ada nampak promo, tak tahu la sempat lagi ke dak nak grab. hiewhiew. selamat hari lahir! semoga panjang umur, murah rezeki, sukses dalam hidup dan dikurniakan zuriat yang comel-comel ~~~

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

jelesnya tengok..
gambar semua memang superb...
nory nak grab jugak promo ni haritu, tapi zul takde cuti plak...adoiiiiyaiinyer pun melepas aku..

PinKy MoMMa said... Click To Reply!

ari tu zara suruh datang weekdays..adoii weekdays la iols tak free huhuhu..
weekend penuhhh hukhuhuk..nangissss

ieza ashaari said... Click To Reply!

Mila..nmpk mcm berseri lain mcm r..aminnnn..nnti nk grab jgk r promo ke pe2 natang murah nk ada memori dgn darwish.

lizz said... Click To Reply!

waa cantiknyer gambar2nyer...sweet sangat tau...

Umi Qi said... Click To Reply!

Best yerrrrrrrr....cantik semua gambar adik mila tau...kombinasi warna pakaian mila ngan suami menarik perhatian Umi Qi tgk...lovely kaler...haishhh omeyy ar korang ni tau hehehhe...photolicious tu mmg awesomelah dik...mmg kena tggu promo baru dpt harga baik yer

- AZIE - said... Click To Reply!

cantik..cantik...simple but nice

Ann said... Click To Reply!

comelnyeeee...prop bunga2 atas pale tu..alololo..

teringin juga nak photoshoot kt studio gini tp i is segan u..ngeeeee...

::EIDA:: said... Click To Reply!

cantik mila!!!!! omeyy angatttttt

ct kektus said... Click To Reply!

seronok dapat suami pon suka bergambor. hehhee :)

Muhammad Taufiq said... Click To Reply!

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Ujang9897 said... Click To Reply!

ok dah tgk tak muntah pun..=)

dalila said... Click To Reply!

weee..bestnyee...ms besday ade photoshoot..

Zamani Abe said... Click To Reply!

the photolicious ae.. pernah tgk hasil2 kerja diorang

nuyui a.k.a miss YUI said... Click To Reply!

ololo..sweet sgt =)

lieyalatif said... Click To Reply!

sumpah! sgt2 comellllllll.....cute sgt....

Mimi Azirah said... Click To Reply!

Alolo sweetnye lahai

nik ros said... Click To Reply!

alahai...comel dan sweet semua gambar nyer

Nadia Johari said... Click To Reply!

alolo..comeynyerr..hehee...

Masya said... Click To Reply!

cantiknya .. semua pun cantik.. tudung dgn baju tu sedondonlah mesti tempah khas.. untung suami nak pakai pink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...