Terima Kasih Sudi Like

Tuesday, October 14, 2014

Short Vacation for 2nd Anniversary

www.tips-fb.com

Salam

Toraaaaaa datang lagiiii...Banyak ko punya tora kan, pang nak ? haha...Taknak cakap banyak kenapa tak update blog sebab biasalah jawapan 'klise' sampai dah muak orang nak baca.Strait je pada cerita ye.

Cerita dah basi aku kira bulan 6 hari tu, Anniversary kami laki bini yang kedua tahun. Kitaorang sambut masih dalam kawasan KL/Selangor je. Tak pergi jauh pun pasal suami aku payah nak cuti time tu.

Kalau nak tengok photoshoot Anniversary kami yang kedua klik sini

Hari-hari kami berdua masing-masing sibuk dengan kerja, kadang waktu tu tak menentu, nama je satu company tapi department lain-lain. Macam aku ikut opis hour tapi laki aku waktu bekerja tak menentu, sebab tu aku rasa setiap kali ada hari-hari special macam besday ke Anniversary ke wajib nak celebrate. Time tulah kita spent together.Rilex n chill.

Macam biasalah kalau bab yang surprise ni akulah yg overnyaaa laki aku tu ??? nan hado dia tak romantik pun tapi ada manisnya hikhikhik, yang penting dia folo je rentak bini dia ni.

Kami sambut Anniversary kami dengan check in hotel je. Bajet fefeling romantik, padahal hotel tu dekat Cheras je haha...Korang tau Hotel Silka dekat Cheras Central, orang cheras mesti tau kan hotel tu sebab dekat situ ada shopping mall baru buka.

Ni aku bagi link Hotel Silka

Masa aku nak booking tu ada promotion sebab baru-baru buka kan. so rate 1 malam adalah RM168 include breakfast. Sekarang aku tak surela rate sama ke tidak korang terjah web hotel sendiri la ye.Aku booking melalui Agoda tak silap, patutnya boleh je suruh laki aku walk in untuk booking (dekat gila dgn tempat keje ) tapi gedik sangat konon nak buat surprise booking sendiri tapi last-last kantoi sebab kena mintak no kad kredit laki hahaha..bengong !





Bilik aku ada bath tub, ada yang takde tau



Aku rasa kelebihan bilik standard room ni ada bath tub, sesetengah bilik takde, mungkin time promo hari tu diaowang bagi aku bilik yang ada bath tub la kot naaaaa...overall cantik, puas hati bilik air cantik oii cermin banyak gila, dimana-mana boleh selfie tau. Konsep more to modern sebab hotel ni tengah bandar kan. Hotel pun warna ungu lavender i likeeeee heeee~

Hotel ni sangat strategik sebab terletak ditengah bandar lepas tu bersambung dengan shopping complex,jalan kaki je ke shopping mall, nak tengok wayang nak shopping nak makan semua ada.siap jela duit. Senang jugak nak dapatkan pengangkutan awam macam bas dan teksi.





Nampak tak setiap cermin aku selfie haha...



Sebenarnya dah lama gila aku nak beli belon helium yang jenis angka tu, dari time besday aku sampai bawak ke photoshoot Anniversary tapi malang betul nasib dua kali pegi dua kali tutup, kali ketiga pegi baru dpt beli, Harga satu belon bentuk angka tu RM50 -.='. Mengalahkan budak kecik nak jugak aku beli jugak bagi puas hati kan. yang kecik tu aku beli dalam 10   ( RM39.90 kot lupalah ) pecah satu dalam kete sebab berhimpit2 kan ramai so ada yang lemas mungkin haha...


Aku tempah kek tapi tak makan pun balik uma bagi kat adik-adik aku mkn abes licin.

Sekian cerita basi dari tuan tanah kedaung !



Nak cepat whatsapps je terus tau no ni 012-2531649 inai daun asli ni ready stok !


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 comments:

::EIDA:: said... Click To Reply!

yeayy milo update! ade bath tub? ai likeeeeeeeeeeee........ eh eh cantiknya seluar milo?

ameris said... Click To Reply!

basi pun kena tetap buh dlm blog mila. kenangan tuh.. *nice couple awk berdua. eehh yg kita jumpa kt flora tu celebrate bday ke anni ekk?

eira eixora said... Click To Reply!

happy anniversary ! cantik belon.

Ann said... Click To Reply!

ni yg sambung dgn viva home tu kan??

nice blk die...teringin juga na berbelon angka tuu..ok, blh try next event..hehehe..

suke blk byk cermin..sng!ngeee...

happy anniversary mila;)

Lynn Hamzah said... Click To Reply!

boleh tahan mahal ek harga belon tu...tp x per la...bukan selalu sambut anniversary...

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum mila, wahh bestnya sambut anniversary! ehh belon helium tu mahal. tapi gas helium tu kalau sedut bukan ke suara manusia jadi macam kartun? hahaha sheila tengok running man. hihiii lawa hotel ~~~

nadia farahida said... Click To Reply!

milo, aku tak boleh blaaa ayat milo. belon ramai. berhimpit dalam kete. lepas mungkin. kahkahkah

ienalina ismail said... Click To Reply!

Cantiknya hotel tu. Happy 2nd anniversary...:)

Masya said... Click To Reply!

wah².. siap ada belon lagi .. biar somi x romantik.. janji mau ikut jer rentak bini .. kalau x layan lg haru hahahaha.. happy anniversary .. walaupun dah berlalu.. sebab baru updatekan..

- said... Click To Reply!

wahhh siap ada belon lagi.... so sweet.....

MissNadia said... Click To Reply!

wahh.. serius best. N tak pernah lagi sambut anniversary macam ni.. sobsob.. tumpang gembira

MizzTina said... Click To Reply!

mila, akak suke btl tgk awk berdua.. romantik gitu.. moga berkekalan ye..

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

Happy belated anniversary uolls...kite suka arr belon helium awak..

areefa said... Click To Reply!

suweettnyeee uolss...iols pun teringin nak anvsry smbut kt hotel cmni tp ade sekecik payah le sket huhu

Elya Roza said... Click To Reply!

dekat cheras eh? tak perasan pulak ade hotel niii...mcm cantik je bilik die...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...