Terima Kasih Sudi Like

Friday, November 7, 2014

The Picnic Table by SIMPLY SANDWICHES

www.tips-fb.com

Salam,

Hi korang,ketemu lagi kita dalam rancangan masak-masak. Eh, masak-masak sangat ! masak takde makan akulah orangnya hehe

Hari tu * bulan 10 punya cete ni -.='* aku bersama suami di jemput untuk menikmati kelazatan sandwich di sebuah cafe baru yang terletak di Kota Damansara. 

Kami pergi bukan berdua, tapi berjemaah beramai-ramai memenuhi ruang-ruang kekosongan bersama si kembar aku tula yaya dan ida. Nory last minute cancel sebab kesihatan Iqy kurang baik. Biasanya kalau bab-bab makan ni kami jarang melepaskan peluang yang ada.

Bertemakan 'We Bring The Picnic To You' Simply Sandwiches merupakan cafe pertama yang menyediakan  makanan yang berkonsepkan "indoor picnic". Biasakan kalau kita pergi berpicnic tempat terbuka bawak tikar bekal makanan segala mak nenek makanan siap payunglah, tapi kadang-kadang kalau salah timing hujan tak dapatlah kita berpicnic jadi muncul la cafe berkonsepkan indoor picnic dimana kalau cuaca hujan korang masih mampu berpicnic santai dengan aman. Sebijik macam picnic yang sebenar tapi ni jenis indoor.

Bukan itu sahaja, The Picnic Table juga turut membawakan satu konsep pemakanan sihat. kira macam 2 in 1 berpicnic sambil mengamalkan pemakanan yang sihat.

Menu utama yang disajikan adalah sandwich yang pelbagai.


Selain sandwich tersapat juga makanan lain, dan percayalah kesemua menu yang terdapat dlm gambar tu aku dah rasa, perghhhh marvelouss!!!












Sedap ke tidakkkkkkk? sedap bukan, kalau nak tau sedap ke tidak pergilah rasa sendiri, paling penting kebanyakkan makanan di cafe ni adalah makanan yang sihat. 


Kemain budak dua ni kelaparan tahap maksimaaaa




 Masa sampai je cafe ni aku was-was nak pijak rumput ni rasa macam sayang je pijak pakai kasut haha..memg boleh pijak pun lagi best ko boleh makan bersila atas rumput palsu tu style kan cafe ni ????!



 Senang hati perut dah kenyang, goreng gitar pulak, dah macam Do Re Mi dah haaaa, oh ye cafe ni jugak ada live band tau, diaowang akan hiburkan korang-korang semua sambil menikmati hidangan masing-masing.


Nampak bunga pun promote The Picnic Table ni, dia kata best dapat lepak gosip-gosip dengan mama daddy apak sumaaaa, walaupun terkulat2 belum boleh makan solid food lagi, bunga behave je kat cafe tu.


Kalau takde gambar ramai-ramai tak sah, masa ni semua blogger dah balik, kami je yang tinggal jadi kami ajak Nanie selaku MC pada majlis pembukaan cafe tu untuk bergambar. Beliau juga yang invite kami untuk majlis pembukaan cafe ni. Gracias Nanie. 


Memperkenalkan owner cafe The Picnic Table by SIMPLY SANDWICHES, Shaheera Djafar dan Sharin Sharif. Merekalah yang mewujudkan konsep indoor picnic dan menu sandwich yang lazat tu. Kreatif kan diaowang.Bukan itu sahaja, mereka ada membuat tempahan sandwich secara online. Bagi mereka yang ingin menempah untuk sebarang majlis bolehlah hubungi mereka.

Bagi korang yang berminat nak mencuba makanan atau nak tau lebih lanjut berkaitan harga or menu-menu silalah berkunjung di :

Alamat Cafe :

THE PICNIC TABLE by SIMPLY SANDWICHES
62-A, JALAN 5/21
THE STRANS KOTA DAMANSARA
47180, PETALING JAYA

Website   : www.simplysandwiches.my
Email       : simplysandwiches4u@gmail.com
Instagram : @simplysandwiches

-----------------------------------------------------------------------------------------------
PRODUCT REVIEW


Bagi yang berminat nak pakai inai daun asli korang boleh whatsapps aku ye, 1 kon boleh pakai 10 jari, dijamin warna tahan lebih lama berbanding instant. Tanpa sebarang bahan kimia, Kalau nak COD pun boleh dekat lrt Setiawangsa dan Ampang sahaja !

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 comments:

aIEn said... Click To Reply!

woww....mcm menarik je.
ermm mcm blh try je ni =)

salam singgah petang jumaat ^___^

Sheila Salim said... Click To Reply!

assalamualaikum. wahh sedapnya tengok gambar makanan. dekat dengan rumah sheila ni.. boleh datang sini bila free ~~~

Julia Johari said... Click To Reply!

Heavennya the picnic table...alahaiii comel2 adik2 kakak ni bergaya ye...lama betul x jumpa...ish semua sedap2 la...rasa cm nak copy cat buat sendiri kt rumah boleh dak hehehe

::EIDA:: said... Click To Reply!

tak sbar nak pakai nnti wiwiwiiiiiii ~

nadia mansor said... Click To Reply!

menariknya cafe ni.. + makanan superb sihat sihat

NadiaMansor menulis tentang.. : Tingkatkan Kesuburan Anda

GOLD FINGER said... Click To Reply!

Alohaaaaiii..sedapnyaaaaa...terliur2 akak n baby dlm perut..huhu

ieza ashaari said... Click To Reply!

Lapo tgk gmbo mknn..

CintaHati Lina said... Click To Reply!

sedapnya..pepagi bw sini terus perut rasa lapar tau..sandwich..oh sandwich .mencari dan harus di buat sarapan pagi ni...

huuaaaa.. kalu dekat da lama saya start enjin kereta kesini.. hihi.. ni kat Kulim mmg berejam la sampainya...

NM03 said... Click To Reply!

sedap2nye menu!!!!

besar dah dak bunga tu ye. sebiji omak eiii

wahida said... Click To Reply!

bestnya stail duduk atas rumput mcm tu...terbaek lah...

yen(toka ziizokukuto) said... Click To Reply!

wah,,,style lahh,,ada jugak eh cafe macam ni,,,nak try lah nanti,,takde ar jauh sangat...
btw,,salam kenal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...