Terima Kasih Sudi Like

Friday, December 16, 2016

Tukar Kad Maybank Visa Debit dengan Gambar Sendiri

www.tips-fb.com

Salam

Since ramai yang tanya macamana nak tukar kad Maybank Visa Debit ni, aku tunjukkan cara macamana nak apply, aku tak pandai sangat nak terang tapi harap dapatlah sedikit membantu korang yang teringin nak Kad Maybank gambar sendiri macam aku.

Ni bagi sesiapa yang belum tukar kad baru tau. Yang dah tukar tu kad gambar buah ceri tu kan, tak pasti pulak boleh tukar ke tidak.

Ni antara langkah-langkah yang perlu korang ikut :-


2. Dah klik, cari bahagian HOW TO APPLY  then click tulisan berwarna biru yang tulis CLICK HERE to apply for Debit Picture Card.

3. Baca terms & Condition and click accept tanda setuju.

4. Untuk upload gambar korang klik pada USE CUSTOME IMAGE. Pastikan korang memilih gambar yang sesuai mengikut spesifikasi size yang diberi. ( tips : cari gambar yang muka korang nampak dengan jelas jangan letak gambar yang menutupi tulisan maybank tu )

5. Dah setel upload masukkan data seperti email, last 4 digit no ic serta tempat cawangan  tempat pengambilan kad. dah siap isi klik continue nanti kad korang akan di review.

6. Pembayaran mesti di buat melalui akaun maybank 2u korang ye. Harga untuk Picture Debit Card ni ialah RM26.50.

7. korang akan dapat macam ni kalau kad tu dah berjaya di apply.


8. Ni email yang seterusnya . untuk maklumkan pada kita yang kad tu dah berjaya di proses. email ni kena print dan bawa semasa korang nak ambil kad di cawangan yang dipilih. Untuk pengambilan kad kena bawa kad bank lama, kad pengenalan dan email seperti dibawah ni, tak boleh wakil kita sendiri yang kena ambil.


9.Kemudian dapat lagi satu email yang memaklumkan kad kita dah ready untuk diambil.


10. yeay !!! kad dah dapat, tak lama sangat pun tunggu. 



Nanti korang cuba ye. aku memang dah lama teringin nak kad MAYBANK gambar sendiri. biasa buat untuk touch & go je, bila Kad Maybank boleh buat gambar sendiri teruja nak buat.nasib berjaya !


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

12 comments:

mama tisya said... Click To Reply!

ada tgk gk beberapa kwn buat..kita tk buat pn..tukar kt kioks je

nuyui a.k.a miss YUI said... Click To Reply!

alalala cntiknyaa

Saya Gja said... Click To Reply!

Baru tahu boleh tukar letak gmbr sendiri. bestnya. exclusive sangat.

Reen Johari said... Click To Reply!

Sweet tengok gambar pilihan Mila. :p

Reen sampai sekarang tak buat lagi card mbb yang baru. Nak pergi branch.. Ya Allah. Berat sungguh bontot ini.

Amin Hakim said... Click To Reply!

Saya dah buat camnie, nampak unik sikit kan.. ehehe

Maria Firdz said... Click To Reply!

ramai yang buat ni.. tapi tak berapa rajin nak apply lagi.. hehe

Orked V. said... Click To Reply!

sya x buat lagi sebab xde m2u. ni sampai sekarang tengah pikir bile nak pegi bank buat card baru nih. stress

Intan Saffyna said... Click To Reply!

Waw! kite nak buat jugakkkk.. :D

Noor Maizan said... Click To Reply!

Kad cantik-cantik tu jangan excited tekan duit selalu sangat pula kak mila, hihihihi.

Nora Karim said... Click To Reply!

cantik juga eh... saya tukar kat kiosk je.. :D

wahida said... Click To Reply!

wah sweetnya kad u dear...
i tukar yang biasa je...huhu...

adianiez AIDA said... Click To Reply!

aida tuko kad debit ari tu awal bebeno.
pastu baru ada kuar pasal ni.
rugi...
rugi tuko kat awal2 la plak ha ha ha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...