Terima Kasih Sudi Like

Saturday, September 28, 2013

Suami pandai masak bukan alasan untuk malas masak ye !

www.tips-fb.com

Salam

Amboi kemain tajuk, haha... Selalu aku dengar ayat-ayat macam ni :-

' untunglah dapat suami pandai masak ! '

' suami kau kan pandai masak, apa nak risau ?'

' takdelah risau kalau isteri tak pandai masak, suami pandai masak mesti kenyang punya ! '

Kalau korang jadi aku nak tersenyum ke nak sentap ? Ni apa yang aku rasalah, pertama of cozlah dengan bangganya aku nak cakap betapa bersyukurnya dapat seorang suami yang memang teror memasak. Dan jangan tak tahu paling best bila suami pandai masak ni kebarangkalian untuk ko ke dapur bagi seorang isteri yang berkerjaya macam aku ni hihihi...adalah sangat tinggi untuk tidak memasak dihari bekerja TAPIIIIIII...... ada tapinya tidaklah bermakna ko malas masak tau. Sapa cakap wanita bekerjaya malas masak. Ramai je wanita kat luar sana walaupun penat bekerja tapi tetap masak untuk suami.Aku je kadang malas kadang rajin. Pasrah jela laki aku oiiiiii..HaHaHa....

Kadang-kadang aku sentap jugak bila ada je mulut-mulut yang bercakap macam ayat kat atas tu. Tak taulah motif apa yang cuba disampaikan.Aku cuba pikir positf je. Malas nak pikir sangat janji aku masak untuk suami aku, dia makan sampai kenyang sudah !

Bukan apa bila selalu sangat dengar, aku rasa macam eh, kau ingat aku tak reti masak ke ? ko ingat laki aku pandai masak, aku xpandai masak ke ? Sentaplah aku ni kan, gigih aku google resepi-resepi  semata-mata nak bagi laki aku makan kenyang masakan bini dia tau.Sebab aku tau air tangan isteri tu pengikat kasih sayang antara suami dan isteri serta peeeeeerutttttttnya. Lihat saja perut laki ku makin kedepan kannnnn~

Kalau dulu masa belum kawin memang tak dinafikan periuk belanga ni bukan bestfriend aku, tapi bila dah kawin ni jadi kamcing pulak nak-nak bila dapat laki yang pandai masak dan suka gila makan, aku rasa macam tercabar beb ! mana boleh suami lagi teror dari isteri bab masakan ni, so aku dgn gigih dari hari ke hari belajar masak. Alhamdulillah so far bolehlah sikit-sikit nak masak tu, kalau untuk suami dgn family. Try n error kan yang penting masak dengan rasa kasih sayang hihihi...

Oke skank ni bukan suami je perut yang bahagia ke depan dengan jayanya isteri jugak turut terserlah kekembangannya. bukan disebabkan 'buatan suami' tapi sebab tak sedar diri makan sampai lebam. Oleh itu lepas ni kena p gym 18 juta kali, Sekian....

Laki bini sama 'kembang'

 




♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

7 comments:

Masmira Masri said... Click To Reply!

kembang pun xpe kak..abang sayang hehehehe.....

nazirah said... Click To Reply!

hee sekali sekala suami masak rasa bahagia kan.. hee.. kalau sama2 masak lagi bahagia.. kite ngan suami pun same2 tgh mengembang bagai dipam2 hee

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

kite sama kan mila...
org selalu je perli2, mcm lah kite tak pndai masak kan.
ke dorg jeless kot suami dorg tak pndai masak..hahahah

Cik Matahariku said... Click To Reply!

haha.suka baca entri ini. saya pun masa mula2 kawin, belajar masak dengan en husband n mak mertua.Tapi sekarang ni, dah boleh lawan en suami dlm bab memasak..hihi..sampai en husbnd kata, lamanya tak masak!

Masya said... Click To Reply!

hahahaha.... biar kembang badan sebab bahagia mila.. sebab makan banyak.. jgn kembang sebab sakit lg bahaya tau...

::EIDA:: said... Click To Reply!

andi kadang2 je masak. sokmo ida je. hahahhaa.. tapi xpe, kalau ida malas, aku ajak j eg kedai makan. ape susah. hahahahhaha

#sape suh milo tepek gambar tu.kan dah rindu Krabi.. tsk tsk tsk

Mimi Azirah said... Click To Reply!

Utg pe dpt suami pndai masak..ble kite skit ke ltih teramat ke bleh die msk..skurg2nye kte xriso die lpar kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...