Terima Kasih Sudi Like

Tuesday, November 8, 2011

Time hp aku menjadi sgt penting!

www.tips-fb.com

kekasih tiri aku! ^___________^


Assalammualaikum,

Dunia skank makin canggih, alat berkomunikasi pun mestilah canggih kan?skank ni mcm2 dah alat komunikasi kt pasaran ada blackberry (BB) ada iphone, ipad la samsung galaxie sII la,yg ada gps .wifi la apela mcm2 la sampai tergeliat lidah nak sebut.Harga bukan cikit murah oke mahal nOk hampir cecah 2K, kalau tanya aku, aku pakai fOn jenis ape, aku hanya pakai fOn jenis NOKIA N96 limited tau lani xkeluar dah spesies tu. Kenapa aku xbeli fOn masa kini yg tengah tOp2 tu jawapan senang sebab xminat lagipun aku bukanlah guna sangat fon so nak buat apa mahal2 cukupla boleh buat panggilan dan buat pesanan ringkas.

Ada 2 fOn bapakla mahal tapi bila nk buat panggilan kredit xde, hahaha malu x fon canggih sekali kredit ilex..so xpayah nak megah sgt!fon 3310 lagi nmpak segak dan berguna bila kredit mengunung banyak k.

Terigt dulu masa bebudak sampai xleh lekang dengan hp setiap masa berkepit jerk pegi tandas pown siap bwk fon bila dah kemaruk bercinta haha..lawak bila aku igt blik, bila xde topup tu sanggup kumpul duit belanja sampai xmakan semata-mata nak mesj dgn buah hati tersyg cinta monyetla katakan, skank ni bila dah meningkat dewasa hp bagi aku xpenting sangat sebab aku lebih fokus terhadap kerjaya aku yg mencabar ni ceh…badget workholic letew….

Biasanya hp aku menjadi sgt penting bila :-

• Bos aku p outstation that time memg aku kena sentiasa pegang hp aku even ke tandas sekalipun sebb dia akan kol 24 hours tanya psl keadaan opis

• Nk tido sebab aku confirm akan terjaga bila bunyi alarm hp berbunyi

• Aku rindu sgt kat en tunang pas 2 aku gatai anta msg kat dia, tpi jarang la sebb aku tau dia sgt bizi, lagi bizi dari aku yg workholic nie haha….nasiblah badan ^_______^

• Bila keluar dgn family p shopping tapi akan berpecah dlm shopping kompleks sebb memasing nak beli barang sendiri, takut xjumpa nanti boleh calling2

• Kalau konvoi ramai2 dgn member atau pegi rumah kawan yg aku xtau jalan aku mesti akan pegang hp supaya aku boleh call kwn aku if aku sesat jalan.Nangis woOo kalau sesat T_______T

Tapi….hp aku xkan jadi penting bila :-

• Keje menimbun mcm bangunan 16 tingkat memg xkan sempat nk tgk hp, abes bateri pun aku biarkan jerk mls nak charge

• Kalau aku pegi melantak waktu lunch memg aku malas sgt nk bawak hp sebab menyusahkan nak kena pegang

• Bila aku mula bercuti atau balik kampung memg hp di anak tiri la kan, xnk ada gangguan dari bos ataupun staff dari pejabat, xnak digganggu or leave me alone, masa 2 aku rasa sgt heaven membiarkan hp menjerit dengan sendiri memg aku xkan layan, nama bercuti kan? Buat ape nk pikir pasal keje ye dak ?

talk 2 my hand : [ bizi skank dgn keje sampai xcukup tidur, mood nak update entry semakin layu ]
               

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

4 comments:

mizzkechique said... Click To Reply!

jom main mesej.. hahaha..

Mila Ahmad said... Click To Reply!

hehe..xminat....

onie said... Click To Reply!

betol kak,henfon tu setakat call dan sms pon okay la... janji duit tak hilang,janji tak riakk sebab tak pakai fon mahai,janji tak kena curik bila pakai fon mahal,janji kita boleh calling2 dan sms even 3310..hehe




even akak busy,onie salu ingat kat akak :)

Mila Ahmad said... Click To Reply!

kan syg? yg penting kegunaan fon 2 betul dan tidak membazir, tq igt kat akak, akak pun klu ada masa mesti terjah blog onie, harus kowt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...