Terima Kasih Sudi Like

Monday, September 10, 2012

masih belum ada rezeki lagi.

www.tips-fb.com

Assalamualaikum and hello ! :)

Pagi tadi macam nak hujan sebab tengok langit mendung jerk, tapi xhujan-hujan pun. acah mak enon je kot. Dalam opis ni memg hari-hari sejuk dan beku xpayah nak pergi kutub utara dah boleh rasa kesejukan tahap ke tulang putih waa cakap luuu...

ERmmm..dah 3 bulan mendirikan rumahtangga kadang-kadang eh bukan kadang-kadang, selalu je aku boleh terlupa yang aku dah pun jadi isteri orang.*byk makan semut gamaknya* So xbolehla nak bermalas-malasan lagi ye dak ? kalau dulu waktu bujang bolehla nak golek-golek atas katil sampai tengah hari ngadap ladtop sampai berjam-jam, cuci baju seminggu sekali. La ni ko jgn haraplah mila oii.. Setiap hari ko dah de jadual bertugas, nak buat ape, nak buat pe, full sampai weekend. best giler jadual bertugas tu seronok tau. heeeee...

Mungkin ada yang tertanya-tanya, atau malu nak tnya atau takut nak tanya sebab aku kan harimau bintang pantang silap sikit suka melenting.AUUMMM...*garanglah sangat* adakah yang aku ni dah ada 'ISI' *pregnant*, yelah mana taknya orang akan cakap gitu sebab tengok tubuh badan aku yang makin sihat lepas kahwin ni. Aku masih belum ada 'isi' ye wahai kawan-kawan. Nak wat camne masih belum ada rezeki lagi buat aku dan Encik Suami. Kami akan terus berusaha dan berusaha lagi hihihi....Chaiyok² !!!

Sumpah jeles bila tengok kawan² yang lain kahwin sama bulan dengan aku dah pregnant. Rasa eksited je kan bila dah jadi mommy to be. Tapi bila aku pikir balik mungkin ada hikmahnya kenapa aku tak dikurniakan cahaya mata lagi mungkin Tuhan sengaja nak bagi aku dan Encik Suami merasai mood honeymoon lagi nie ecececehhh...^______^  tak pun nak bagi kami mengenali kelemahan dan kelebihan pasangan masing² supaya boleh serasi hidup berkeluarga , al-maklumlah kami ni bercinta lepas kahwin jadi banyak perkara nak kena belajar.

Rezeki untuk menimang cahaya mata mungkin takde lagi tapi rezeki lain pula yang datang, heeee..dimana lepas raya aitu aku dinaikkan gaji alhamdulillah, rezeki dari Allah S.W.T itupun mampu buat aku tersenyum walaupun agak frust sedikit bila period datang bulan nie. Kena percaya setiap apa yang berlaku tu adalah rancangan Allah S.W.T buat kita, jadi aku terima seadanya. Banyak masa lagi kan. yang penting usaha dan perbanyakkan doa, seterusnya tawakal  dan berserah pada-Nya.

Ada jugak kawan-kawan yang nasihatkan aku, benda ni kita xboleh obses sangat nak pregnant atau jangan terlalu berharap takut nanti bila xdapat kita kecewa pulak. Lagipun kalau ada rezeki mesti Tuhan dah bagi betul tak ? so buat jelah macam biasa :) Kadang-kadang bila kita nak tulah yang xdapat kalau kita xnak dapat pulak. Lumrah kehidupan kan ?




talk to my hand : bila nak dapat gambar photoshoot raya aku dgn encik suami ni ??? aiiissshh..





♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 comments:

CikPuanIsteri said... Click To Reply!

jgn sterss sgt..kalau stress sgt pon xjd jugak..juz biar j org nk kate pe..ALLAH knwos the best..selagi boleh nikmati hidup berdua puas2...chilled babe..!! =)

Azee Hana said... Click To Reply!

semoga sabar menunggu..=)..iallah ade rezeki nanti..sabar ye kak..=)

MizzTina said... Click To Reply!

sabar dik..

Titisan Hujan said... Click To Reply!

insyallah nanti ada la rezeki tu

Cho Zila said... Click To Reply!

baru lagitu.. muda lagi pulaktu.. jangan beratkan fikiran.. teruskan bergembira.. masanya kan sampai gak...

Lizzie Yasmin said... Click To Reply!

Moga ada rezeki nanti. Insyaallah. Baby tunggu awak berdua stabil dari segi emosi dan cukup bersedia kot.

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

jgn risau..masih awal kan..

rezeki pasti ada.. cuma lambat dan cepat

yuyu said... Click To Reply!

tak pe.. rezeki tu ada.. cuma perlu sabar.. :)

Cik Tie@Akak said... Click To Reply!

owhh..pengantin baru la ni..so sweet...pasal baby tu..kena sabar la..jgn duk pikir sangat..orng kata payah nak lekat nanti..insyaallah ada rezekinya nanti

HannaNana Swift said... Click To Reply!

insyaLLAH, suatu hari nanti..kita doakan aka dapat baby cepat2..huhu

gdsbnga said... Click To Reply!

semoga cepat ada " isi " ye Mila . hihi

aTy _faRed~ said... Click To Reply!

relaks..baru 3 bulan..aty dulu setahun baru ngandung tau...tu semua kerja Allah..kite hanyer berusaha...kalau orang tanyer2 tu -soh die tanye Allah- sebab Allah yang beri dan tentukan semua kan..:) sabar yer...sekarang relaks2 dulu ..nikmati kehidupan hanimun tu..:) insyaallah satu hari nanti...aminnn...

ryy.han said... Click To Reply!

Enjoy masa berdua..dah ada anak nnti rindu masa berdua..lgla klu beranak selang setaun, nk berdua2an ngan somi sendii pun xde masa..

izfanora said... Click To Reply!

gaji naik, belanja.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...