Terima Kasih Sudi Like

Wednesday, November 23, 2016

Kegilaan pada SUSHI

www.tips-fb.com

Assalammualaikum

Biasa kalau aku pergi Aeon Big Batu Pahat mesti nak lalu dekat department jual sushi, kalau tengok yang kecil-kecil tu macam memanggil-manggil suruh aku beli haha..kalau beli tu memang takkan cukup satu, mesti nak beli lebih dari situ. damn perangai sangat !!!!

Sebenarnya start aku suka makan sushi sejak berkahwin dengan laki aku, aku ni sebelum kahwin tekak melayu je, tak kisah bab sangat makan apa ada telan je  tak makan sangat fast food western tak pernah makan, jepun ape tah lagi, disebabkan suami aku bekerja dalam sektor perhotelan dan pandai masak-memasak ni aku pun terjebak ! #mudahterpengaruh

Dan sekarang aku terpaksa layan western , masakan melayu terpaksa dikurangkan, disebabkan laki aku kena jaga makan sebab baru keluar hospital so aku kena ucapkan selamat tinggal pada nasi #saynotorice. Gigih google nak masak western tau 

Tambah-tambah harga minyak yang naik menggila so kurang kan masak makanan yang berminyak. Besar harapan ku dengan kenaikan minyak yang berlaku ni harap-harap ada penurunan berat badan yang berlaku kahkahkah.....Sushi ni pun bagi aku kenyang jugak lagipun bahan-bahan yang digunakan sangat berkhasiat untuk tubuh badan. 

Sesekali macam aku nak cuba buat je kat rumah boleh makan berpinggan-pinggan sebab kalau yang beli tu seketul comotek tu je dah RM 2 - RM 3 tau.


Ini gambar sushi yang aku 'terbeli' tempoh hari. Nampak tak ? terbeli tak sengaja terbeli sampai semua yang ada ko nak rembat. Nafsu Syaitan Nirrojim sangat !


Korang suka sushi tak ? kita boleh geng !


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

18 comments:

mama tisya said... Click To Reply!

suka sushi..smlm br mkn ...skarang tgh ada bonanza king,...

raihanah said... Click To Reply!

anak saya pun suka sangat sushi. saya pula ala2 je

ameris said... Click To Reply!

masa gi jepun ari tu x mkn pun sushi. xde pulak jumpa mcm byk kt sini berpusing2 kt konter...

wahida said... Click To Reply!

i ni sampai sudah tak boleh telan makanan org jepun ni...adoi la...usahkan nak telan, dia punya bau pun i tak boleh nak hadam...hahaha...macam ada bau hanyir gitu i rasa...

Noor Maizan said... Click To Reply!

Tudia kak Mila, tu 'ter' dah banyak tu, kalau 'sengaja' macam mana la, hahaha. Mai pun peminat sushi tapi tak pernah masuk Sushi King, jimat2, beli kat aeon je...

Shahida Dzulkafli said... Click To Reply!

Sep sikit.. Sha pun suka makan sushi nie.. selalu cam nie la jadinya bila terbeli.. hehehe.. Tapi tu la, suami tak suka..

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

nory tak makan sushi...erkkk sedap ke milo??
tasha suka lahhh...

atiehilmi dot com said... Click To Reply!

adoi.. awal pagi tengok plak gambar sushi.. terliur.. hee~

Reen Johari said... Click To Reply!

Wah! Banyaknya! Hahaha tak pe.. Sekali sekala. Untuk makan berapa orang ni Mila?

Julia Johari said... Click To Reply!

Banyak ye sushi mila sedap betul tengok semua sushi mila beli ni adoiii terliur hehe

Nadia Johari said... Click To Reply!

haritu pun makan shushi dekat shushi king..seronok rasanya sebb pertma kali..rasa nak amik semua shushi..tapi rupanya ada yng mahal..hahaa

nuyui a.k.a miss YUI said... Click To Reply!

yui pun suka sushi kak..

trus nak p aeon stg.leh buat berbuka.

Azwar Syuhada said... Click To Reply!

Bestnya, tapi tekak tak boleh masuk makan Sushi.. ;(

adianiez AIDA said... Click To Reply!

mak aii! ni ke terbeli, mila? :)
hadoi. ni shopping nama nyer dik mila oii ha ha ha...
but ok la sesekali kan.
aida pun skang dok jengah sushi kalau gi aeon tau.
beli sebiji dua ajer.

Adam said... Click To Reply!

Apa makna cemotek

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum mila. Mcdee dah sihat ke? Sedapnya sushi... telan air liur je tengok hehehe

Noor Maizan said... Click To Reply!

Kak mila, Mai baru perasan soalan kak mila pasal instagram tu, hehehe, mai dh jawab dalam entry https://missobsesi.blogspot.my/2016/11/tutorial-pasang-free-responsive_27.html

Orked V. said... Click To Reply!

milaaaaaaa.... careful sushi healthy tp calorie boleh tahan tinggi taw.

husband mila masuk hosp sbb ape? sya pon sekarang tengah nak try eat healthy tp susahhh nye la haaaaii. ade hari kemain healthy, ade hari ke laut merah nun. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...