Terima Kasih Sudi Like

Friday, June 28, 2013

Harga Tiket Flight ke Krabi, Thailand.

www.tips-fb.com

Salam

Kalau sebelum ni aku tak pernah cakap atau mention yang aku akan pergi  bercuti berjemaah sehinggalah seminggu sebelum berangkat barulah diura-urakan percutian kitaorang. Mungkin ada yang tau, macam kenalan rapat yang aku hanya pergi berdua tapi bila hari kejadian boleh jadi 11 orang hohohO..ramai tak tahu dalam diam-diam kami plan baek punyaaaaa percutian hahaha.... Nak cerita panjang nanti ko mengantuk so biarlah aku simpan menjadi kenangan terindah dalam sanubari.


Booking tiket ni dibuat masa Air Asia tengah buat promo, 3 hari 2 malam pada tarikh 22 Jun 2013 sehingga 24 Jun 2013 adalah sebanyak RM230. Bagi aku kira murah sangatlah sebab masih mampu lagilah nak booking. Kemudian aku ada add on nasi lemak Pak Nasir dan Spaghetti Bolognese, total semua bagi tiket KL-KRABI, KRABI- KL termasuk makanan  adalah RM254

Pada asalnya memang harga tiket yang dah dibooking adalah RM254 tapi bila mana plan menjadi, Yaya EidaNorySheila confirm nak ikut bercuti, jadi aku rasa 3 hari 2 malam tu sangatlah tak cukup untuk buat semua aktiviti kat sana, tau jela kan 11 kepala macam-macam ragam kan, so pikir ada baiknya tambah satu hari lagi kan why not bukan senang geng sekepala dapat pergi bercuti bersama kan ? so takpelah korban sedikit wang ringgit janji korang bahagia bersama geng-geng yang sekepala apa dehalllll ye dak ? Jangan tak tau ini the first time i naek flighttttt hokeh ! Jakun tu tidak tapi i is  tak berapa selesa duk dalam flight tu tegak je macam orang tulang keras, mujur 1 jam 20 minit kalau 8 jam boleh muntah hijau dibuatnyaaaaaa...

Nasib baik tambahan satu hari tu masih dalam promosi so kira masih murah lagilah, tiket baru yang dibeli bagi KRABI- KL adalah RM206.91. Masa balik kami tak add on makanan pun kami beli cash atas kapal terbang. Mula-mula ingat macam malas nak add on tapi kemain lapar lagi perut berkeroncong lagu irama melayu so kami decide beli jela.


Nasi Lemak ni memang sedap, terbaaaaekkklah !

Harga Nasi lemak Pak Nasir, Green Curry, Mineral Water dan Minute Maid perisa orange adalah RM40. Tercekik halkum tak kawan-kawan makan tu je harga macam tu pasrah jela aku ni T_____T


Total 

# Tiket flight KL-Krabi, Krabi-KL dua orang pegi balik: RM230
# Add on nasi lemak pak nasir flight KL-Krabi untuk 2 orang: RM24
# Tiket flight Krabi-KL dua orang: RM206.91
# beli makanan time flight balik dari Krabi-KL: RM40

_____________________________________________________

TOTAL : RM 500.91










♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

20 comments:

anna alaui said... Click To Reply!

rindu nasik lemak pak nasir...hehehe...eh, nape geng kereta putih ni sume cite psl hrga tiket?bila nk masuk part 1 ni..hehehe........

Sheila Salim said... Click To Reply!

assalamualaikum mila, sebab tu lah sheila sayanggg kat korang, terbaik babe. heeee sheila dgn hadi pun first time naik flight. hahahaha lagilah duduk asing2. sedih kitaaaaa >__<

Syazana Zainn said... Click To Reply!

amboi rm40 -_-

tercekik juga hihi

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

nasi lemak pak naser dah tukar jadi nasi lemak pak hassan...hehehee

me.liyana said... Click To Reply!

hoih sedapnye nasik lemak..

MizzTina said... Click To Reply!

bila turn akak nk hanimun mcm mila tu.. hukhukhuk

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

amboi...tercekik nengok harga makanan... huhu..dah nama pon naik flight kan..mana bleh dapat harga murah..hehehe

Firdawati Rashidi said... Click To Reply!

Sedap eh nasi lemak tu..xpernah rasa lg..,hehe

Rosmiza Ali said... Click To Reply!

Wow! Murah sangat dah tu Mila.. Serius syok kalau dapat tiket flight murah2 macam ni.. Nasik lemak tu buat iols rasa lapar balik.. Uhuhuhu.. Padahal baru lepas makan nasik.. Gugugu~~

khairul hassan said... Click To Reply!

mahainya

Siti Nurhayati Dollah said... Click To Reply!

Bestnya ke krabi. Cantik. Indah. Harga tiket flight tu okay. Harga nasi lemak tu.. erkkk tercekik sungguh

Mimi Azirah said... Click To Reply!

Hahaha...memg tercekik tekak tgk hrga nsi lemak kat flight...tp kire standard la ye x

Pykaa Pdott said... Click To Reply!

Makaii mahalnye smpai 40 rggit . Best la dpat prgi krabi . Tringin nak pergi jgkkk .

With Julia said... Click To Reply!

Murah yerrrrrrrrrr wahhh pandai mila cari promo...umi Qi jek selalu terlepas promo...cpt2 new entry nk tgk tempat menarik kt krabi nih yeyyy

Eiqa Almond said... Click To Reply!

nak ikottt.!! nak ikott.!! tapi pakai duit akak, kihkhhhh

::EIDA:: said... Click To Reply!

tercekikkkkkkkk wa babeee.. mahalnye milo? hehehee

Remy hazza said... Click To Reply!

naik air asia camtu lah.... tapi remy memang selalu mkn nasi lemak tu...sedap..sambal dia best.....

boni kacak said... Click To Reply!

eh..tak ler mahal sangat harga tiket tu ye

nik ros said... Click To Reply!

sedapnyer nasi lemak dia.

harga tiket mampu beli lagi tu. boleh berangan2 nak pi krabi ni..haha

izfanora said... Click To Reply!

asalkan berbaloi, apadahal kan.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...