Terima Kasih Sudi Like

Friday, December 20, 2013

Budget Keseluruhan Percutian Krabi, Thailand

www.tips-fb.com

Salam

Finally habis jugak entry Krabi aku ni setelah terperam berbulan-bulan hikhikhikhik....Dasar femalas kemainnnnn kau ni.Sambung cerita semalam pukul 5.00 pagi terus pergi airport, dekat airport diowang sunyi sepi langsung takde orang yang ada kami-kami jelaaaa~ sampai airport sambung tido balik krohkrohkroh.......

Flight pukul 7.40a.m sampai LCCT dalam pukul 11.00 pagi lebih kurang then naik shutter bus turun jalan Ipoh.Tiket bas sorang RM8, 2 orang RM 16,dari Jalan Ipoh amek teksi terus ke rumah Yaya RM 5.

Total perbelanjaan adalah :

Tiket shutter bas 2 orang = RM 16
Tambang teksi = RM 5

TOTAL = RM 21

Ini adalah turutan entry-entry Percutian Krabi, Thailand selama 4hari3malam.


Budget Keseluruhan ke Krabi, Thailand

Tiket Air Asia Flight return 2pax  4H3M include return meals  :RM 500.91
Hotel 4 hari 3 malam termasuk breakfast : RM258
Cab ke KL Central ( midnight ) : RM18.40
Bas ke LCCT 2 orang per way : RM16.00
Airport transfer return 2 orang   : 3000 THB/11 orang = 273THB x 2 = 546 THB
                                                  convert duit M'sia =546 THB x 10.45 = RM57.00
Air mineral kat LCCT                : RM1.50
Pakej Elephant TrekkingEmerald Pool, Hot Stream : 2000THB convert duit M'sia =RM209
Air mineral kecil 2 botol :20THB convert duit M'sia =RM 2
Tips guide : 50THB convert duit M'sia = RM5
Air Kelapa 40THB convert duit M'sia = RM4.20
Ice-cream 2 biji  140THB convert duit M'sia = RM14.60
Vitamilk + bebola 80THB = RM8.40
Tuktuk dari Hotel ke Krabi Town pergi balik 2 orang  200THB convert duit M'sia =RM20.90
Extra tips driver tuktuk 20THB convert duit M'sia = RM2.90
4 pinggan nasi ayam 1 tapau 200THB convert duit M'sia = RM20.90
1 ketul tote bag 130THB =RM13.60
Makan / Minum kat 7E 362THB =RM37.80
Smothie Strawberi 450THB =RM4.70
Beg Water Proofing 5 liter 300THB = RM31.35
T-shirt Muay Thai 200THB RM20.90
FM & Keychain 500THB RM52.25
Baju Krabi, Thailand 300THB =RM31.35
Pakej Phi-Phi Island 2200THB = RM229.90
FM Maya Bay 60THB convert duit M'sia = RM6.30
Frame Phi Phi Island = RM10.00
Tuktuk pergi balik Ao Nang Town utk 2 orang 80THB  convert duit M'sia = RM 8.40
Tuktuk pergi amek barang tertinggal utk 3 orang 60THB = RM 6.30
Makan Chaba Thai 760THB = RM 79.40
Pancake banana Chocolate 40THB = RM 4.20
Lampu tidur 300THB = RM 31.40
Beg Syiling 250THB = RM 26.10
Selipar 50THB = RM 5.20
Baju Dragon utk kawan mcdee 200THB = RM 20.90
6 helai t-shirt 840THB = RM 87.80
Redbull 10THB =RM 1.00
Topup 110THB = RM 11.00
Suar Pendek mcdee 240THB = RM 25.00
Air Mineral 10THB = RM 1.00
Coke tin 60THB = RM 6.30
Pakej 4 island with longtail 800THB 2 orang  convert duit M'sia = RM83.60
Kayak 2 orang 500THB = RM 52.30
2 Air tin 80THB ( mahal ) = RM 8.40
Makan di Restoran Sarefah 335THB 2 orang convert duit M'sia : RM 35.00
Oil Massage 250THB = RM 26.10
Thai Massage 250THB = RM 26.10
Solution Lense Mcdee 60THB =RM 6.30
Tuk tuk Kolid 40THB = RM 4.20
Beg balik kampung 150THB = RM 15.70
Keychain Gajah 100THB = RM 10.50
Keychain Pensil 100THB = RM 10.50
Beg burung hantu 150THB = RM 15.70
Tiket shutter bas 2 orang = RM 16
Tambang teksi = RM 5

GRAND TOTAL : RM 2,197.26


REVIEW PRODUCT



Kepada korang-korang yang suka pakai inai tu, aku nak bagitau aku ada jual inai daun tau, ni inai daun asli yang petik dari pokok tu, inai daun tulaaaaa, xpayah susah-susah nak petik nak tumbuk bagai 1 kon tu tinggal pakai je, mudah dan cepat

1 kon inai tu cukup 10 jari, 6 bulan tahan kalau disimpan dalam peti ais bahagian beku.

So berminat nak cuba,boleh contact aku 012-2531649  ( msg & whatsapp only )

Nak cod pun boleh tapi hanya di lrt setiawangsa dan lrt ampang sahaja !


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

13 comments:

MyzaAli Al-Jamalullail said... Click To Reply!

huuu bgsnye awk simpan semua rekod blnje kt sne... kite nan ado~

::EIDA:: said... Click To Reply!

huwaaa mila murah je.. ida mahal sikit.. hukhukh

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

nory mahal tang tikett flight...
nak nagisss arr...
kalau tak, boleh shopping sakan...hehehehe

NinaAz said... Click To Reply!

bestkan pegi krabi. ok sgt dpt bajet cenggini :)

mia izzati said... Click To Reply!

bagus jugak letak kos pi melancong camni kan..ada gak info2 yang suka pi melancong..bagus bagus..leh baget camni..

Cik Puan Rann said... Click To Reply!

boleh tahan juga bajet dia...tp berbaloi la rm2k tu utk 2 org...klu sorg, rabak gak le

Umi Qi said... Click To Reply!

Hebattttttttttttttttt
Dik mila...akak mmg nak sgt ke sana, bila tgk hasil congakan bajet keseluruhan dik mila dlm kategori RM 2,197.26 tuh berbaloi sgt2 utk dua org tau...murah dah tuh utk 4 hari 3 malam....weeee nk ke sana pasti cari link dik mila nih balik...waaaaaaaa

dalila said... Click To Reply!

best..full bajet..bagus btl..
senang nak plan..hihi..
anyway tq sis..kite follow cni ;)

Mamamyja Manz said... Click To Reply!

amboii bajetnya.. boleh tahan gak. nice sharing.. hihik. salam perkenalan dari mamamyja. kalau baik hati follow la balik yea.. tq

Masya said... Click To Reply!

ni mmg bebetul bajet ni ... good jobb hihihihi

Anonymous said... Click To Reply!

dear, money changer mana lg berbaloi? kat mesia ke krabi?

Amsyahril Syahril said... Click To Reply!


Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



maria javedh said... Click To Reply!

Mashallah bagusnya...details..teruja nak pi baca blog Mila...Karbi memang best tapi belum pernah pergi...nak plan pegi la...TQ Mila bagi details.

Jejalan la kat blog Mai ek..tukar2 cite percutian..
mariajavedh.blogspot.com atau
miraclevitaminsupplement.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...