Terima Kasih Sudi Like

Thursday, April 21, 2011

peringatan kepada pemandu roda 4,6 & seterusnya!

www.tips-fb.com

assalammualaikum,

hello & hi warga blogger selamat pagi semua *ayat giler skema haha...*berdirinya sy disini sebb xde kerusi kui..kui..kui...mcm nk berpidatO lak...:p tajuk kita pada ari nie adalah............................mls nk type baca jela kt atas ek ( - _ = )......

pagi tadi masa nk pegi keje depan mata mila hmpir² nk berlaku kemalangan..sek bek hmpir² blum berlaku ag...KALAU dah confirm stuck kt citu suma kenderaan..jOm baca ape yg terjadi..cekgu nk terangkan nie ye murid² hehe...

KRONOLOGI PENCERITAAN :-

  • jalan seperti biasa xbape nk lenggang tapi still kenderaan bergerak perlahan
  • sebuah kenderaan ingin bergerak ke sebelah kanan tanpa bagi signal..*xbertauliah langsung*
  • dtg sebuah motorsikal dari belakang dgn kelajuan 80km/j hmpir² nk rempuh kete..mila yg terkejut lihat sebb mila berada di belakang kete tersebut
  • igtkan xde pe yg berlaku..tetiba motorsikal tersebut memperlahankan kenderaan beliau...mayb xberpuas ati dgn sikap pemandu yg mls nk bg signal 2...
  • dgn keadaan yg mayb terkejut sbntr tadi serta kemarahan yg membuak..penunggang tersebut mengangkt kakinya dan terus PANGGGGG!!!!menendang side mirrOr keta 2..amek kO..keta cntek 2 viOs wana putih smart beb!!!sambil berkata  nah!amek kO haha...dlm ati je kOwt....
  • lantas memecut menigglkn kesan tapak kasut dkt keta 2 smbil berkata puas ati aku haha....*memandai je mila reka ayt kan!!
nampak x camner situasi yg boleh menyebabkan pergaduhan terjadi...disebabkan ketidaksabaran kedua-dua pihak maka akan terjadila peperangan hehe....manusia skank nie xsabar² suma nk cepat tapi keselamatan kenala di titikberatkan klu da berlaku kemalangan bukn ko je sush Org laen pown sush jgk kan???jadi peringatan kepada pemandu roda 4,6 & seterusnya!  kalau nak membelok ke sebelah kanan atau kiri tolongla bagi signal bukn sush sgt pown pkai tgn jewk..kecianla kt penunggang motorsikal diaOwg nk pkai jalan raya jugak yg penunggang motorsikal 2 jgn kemain laju bwk motor bila kt jalan yg cibuk 2....memg xley elak klu sesuatu yg x diingini berlaku..sama²la kita berhati² di jln raya..akhir kata igtlah org tersyg :)

    talk 2 my hand-mila xnk jadi saksi kemlgan ngeri Kowt tgk darah² nie....

      ♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

      4 comments:

      aisya said... Click To Reply!

      betul3.. xpaham betul kenapa la kebanyakan orang tu malas sgt nak bagi signal... macam la bagi signal tu macam angkat batu 10 tan.. haihhh...

      Mila Ahmad said... Click To Reply!

      2la pasal ntah pape jewk!

      BΛBYDIΣRΛツ said... Click To Reply!

      Hmm , dah jadi kebiasaan dah bagi pemandu/penunggang tidak memberi singnal ketika membelok . Dah naik menyampah dah dengan sikap2 macam ini -.-

      Mila Ahmad said... Click To Reply!

      jadi xheranlah klu kdr kemalangan semakin meningkat kan??

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...