Terima Kasih Sudi Like

Monday, June 20, 2011

haa..telan ikan hidup²???

www.tips-fb.com

assalammualaikum,

Selamat pagi semua, 2 ari xbukak blOg jadi arinie mila nak tulis entry baru :). Mesti ada di ant kOwang suka mkn ikan kan? contohnya ikan keli, ikan kembung, ikan mayong, ikan tongkol dan sebagainya. Macam mila suka mkn ikan keli masak lemak cili api dgn ikan talapia masak sweet sOur. Cara memasak...Oh jgn tnya mila,mila xtau mila tau mkn jewk haha....buwuk giler perangai,mak mertua sila reject sy cepat!!!ngeh..ngeh..ngeh...


Tapikan cuba kOwang bayangkan telan ikan hidup²,ikan tu sebesar ibu jari anda,bg mila dah ckup besar 2 sebb kena telan hidup² bkn digoreng atau dibakar..telan hidup² oke...diulang telan hidup² mampu x kOwang?Kalau mila dah surrender awal² lagi. Yela biasa makan ikan yg digoreng @ dibakar ni x ikan masih bernyawa ditelan hidup memg geli la kan?Tapi di Hyderabad, India org ramai sanggup menelan ikan hidup utk menyembuhkan penyakit berkaitan pernafasan. Rawatan ini dikatakan mampu merawat penyakit asma dan bronkitis. Ikan yg dimakan akan membantu membersihkan saluran esofagus pesakit,mencuci kahak sebelum turun ke bahagian perut. Ikan tersebut kemmudian akan membebaskan herba yg diletakkan di bahagian mulutnya. Ia akan hidup lebih 15 minit dlm tubuh.

Bagaimanapun, ia hanya dilakukan pada satu hari perayaan yg diberi nama MRIGASIRA KARTI sahaja.Rawatan ini perlu menjalani selama 4 thn berturut² utk pulih sepenuhnya,

talk 2 my hand :[nak mkn ubt pown sangkut ni kan nk mkn ikan hidup memg x la kan?kan?]

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

9 comments:

el-janna said... Click To Reply!

uwexxxxxxxxxxxxxxxxxx

xsanggup la aku nak telan ikan hidup

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said... Click To Reply!

tibe2 ley bayangkan ikan tu berjoget² kt dalam perut...hahaha....dasat r...kalau digigit ikan tu mati la kan.....kire ni kene telan la.... ;-)

UYC said... Click To Reply!

uiyoo bnyknye ikan...

Anonymous said... Click To Reply!

geng2 piranha msti syok..pucuk dicipta ulam mendatang..haha

ArulchelseA said... Click To Reply!

cuak aku..telan ikan hidup2..biar betik...

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

erkk..nak telan pil yg punya arr kecik pon..xtertelan.. ni kan plak nak makan ikan hidup2.. huhu~ xlalu..

meaw said... Click To Reply!

bluerkkkk,nak miuntah,ada gak perayaan tu eh,eeeee...

ShakRoil said... Click To Reply!

haha! kalau emergency kes aku sanggup! saja2 x sanggup! haha

tulus sweet said... Click To Reply!

gilo. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...