Terima Kasih Sudi Like

Thursday, February 7, 2013

Melaka - Part 2

www.tips-fb.com

Salam

Lepas check in, kami rehat sekejap bagi hilangkan penat dan kepanasan diluar, dah rehat dua jam lebih kurang pukul 5 lebih kitaorang mulakan misi menjelajah Bandar Melaka ni.


Nampak kan fly over tu? laluan tulah yang boleh lihat hotel kami, mudah kan ? gambar-gambar ni ditangkap di sekitar hotel kami jer kira xjauhla situ-situ jugak


Benda PERTAMA SEKALI  yang aku nak buat  ialah naik beca. Ko tau betapa jakunnya dan excitednya aku nak naik beca weyyy. Mula-mula nak bergambo je pun, tapi 'budak beca' siap offer lagi nak bawak jalan-jalan sekitar Melaka selama 15 minit, terus aku setuju dengan kadar bayaran RM 20 selama 15 minit.Alang-alang dah sampai melaka rugi kalau tak merasai pengalaman naik beca tauuuu..Siap diringi lagu 'Apa kono eh jang' lagiiii....Terbaik beb ! Kau hadoooooo...


Menurut kata 'budak beca' ni pokok ni batang dia besar tapi isi dalam kosong, cuba perhatikan bebetul pada pokok ni, silap haribulan korang pun boleh masuk tau, boleh bygkan macamane kuatnya pokok ni berdiri megah sedangkan bahagian dalam atau isi pokok tiada.


Kemudian aku bergambar di Kincir Air Kesultanan Melayu Melaka dan tembok dimana meriam-meriam berada disitu * x tahu nama tembok niiiii*


Lepas tu ke Pintu Gerbang Santiago,bergambar kat bawah jerk, time tu waktu dah petang so kitaorang x pergilah naik sampai atas keesokan baru cadang nak sambung jelajah bahagian atas lak.Kami patah balik semula ke tempat beca tadi, kat situ ada satu bangunan diberi nama Christ Church Melaka yang dibina pada tahun 1753. Cuba kira berapa usia bangunan tu ?


Tepi bangunan tu adalah mcm pasar menjual kraftangan, key chain dan FM Melaka. Tanpa buang masa takut kat tempat lain takde jual macam ni atau aku xberkesempatan nak beli lagi ke kannnn, aku terus rembat beli sedikit souvenir buat kawan-kawan kat KL tu~


Sempat jugak melalu kat Muzium Samudera dimana kapal besar berada. Aku ingatkan dah tutup sebab macam takde orang lagipun hari dah hampir gelap, rupanya muzium ni ditutup pada pukul 8.00 malam ye. Kami merancang keesokkan harinya juga untuk pergi ke muzium Samudera niiii

Talk to my hand :  Jom buat survey ni, sambil menderma RM 1












♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

13 comments:

MizzTina said... Click To Reply!

best kan jenjalan melaka.. even round byk kali, xjemu..

Cik Kamoo said... Click To Reply!

melaka nie tetap best pergi bile2 pun....jgn lupa tr coconut shake klebang. sangat sedap

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@MizzTina best kak...byk tempat-tempat menarik sampai xlarat nak pergi semua hehe...

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@Cik Kamoo dah cuba dah perghhhh..sedap kot !!!

Leods said... Click To Reply!

bestnya jalan2 kan.... :)

::EIDA:: said... Click To Reply!

Kawan kawan KL tu, titew keee... hahahhahaa

Nieyxzha Hassan said... Click To Reply!

Terigin nak pergi lagi..;)

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@Leods heyyy best sgt :)

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@::EIDA::idaaaaa yela kamulah huhu...

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@Nieyxzha Hassan pegilah best tau...

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

seronokkknyer die....

diana said... Click To Reply!

meriah nya beca dia..heheh

ct kektus said... Click To Reply!

best kan melaka. :)

last kite jalan kat bandar hilir tu tahun 2009. 2008. berzaman dah. hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...