Terima Kasih Sudi Like

Tuesday, May 31, 2011

bergambar sambil meniarap [planking]

www.tips-fb.com

assalamualaikum,

 Kowang nak ke mengambil gambar sambil badan meniarap dgn muka ke bawah? mungkin itu bukanlah aksi glamor utk dirakamkan. Sape yg mahu bergambar dgn mukanya xnampak @ lebih buruk, berada dlm posisi yg kurang selesa mcm 2 kan?. Gaya pelik itu dikenali sbg PLANKING. Ia akan dikira lebih hebat jika diambil di tempat awam @ yg merbahaya

Terdapat beberapa pihak mendakwa memulakan seni planking itu, sebenarnya ia bermula di bumi kanggaru, Australia. Satu kumpulan mendakwa planking dimulakan seorang pemain ragbi Australia yg melakukan aksi itu sekitar tahun 2000 seleps berjaya menyumbangkan mata utk pasukannya. Sementara satu pihak lg menyatakan planking dimulakan oleh seorang pengacara terkenal Australia, KERRI-ANNE KENNERLEY, yg memulakan rancangan dgn membuat aksi planking atas sofa

Apa yg pasti aksi sebegitu mula menjadi buah mulut ramai apabila ia mula dimuat turun dlm FB dan mendapat klik LIKE  ribuan org. Terbaru di taiwan 2 org gadis yg digelar PUJIE GIRLS turut meniru aksi planking sbg pose kegemaran mereka utk bergambar

Taiwan women plank for tourism, stray dogs 
aksi planking yg dibuat oleh 2 org gadis PUJIE GIRLS

tau x selebriti barat pown terpengaruh trend meniarap @ PLANKING seperti sekeping papan. Mereka ialah KRISTEN BELL, ELLEN PAGE- membintangi filem JUNO, FLAVOR FLAV- personaliti televisyen dan penyanyi rap
Flavor flav meniarap di atas rak
Kristen bell bersama kekasihnya
 Ellen page meniarap di atas sebuah binaan
talk 2 my hand: mcm² lah diaowg nie...kemain lagi igt cantek kew...agak² klu aku buat jadi ke x PLANKING macam sekeping papan 2...hikhikhik...badan dah mcm tilan jewk nengOk!
 


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

19 comments:

rara pinkmafia said... Click To Reply!

eeuuuwwww mcm ni pon hado ke.haih~

@mi_RuL said... Click To Reply!

lega budaya nie x melular kt malaysia lg....law x..hbis..haha

Budak Chomot said... Click To Reply!

Kalau I tak sanggup kot nak bergambar macam tu! Heheh

CikGadis said... Click To Reply!

gila lar deorg hahahaha

Nora Karim said... Click To Reply!

lor.. macam2 cerita..!

Nora Karim said... Click To Reply!

lorr... macam2 cerita..!

Encik MamaT said... Click To Reply!

erk... mcm orang kurang kerjaan.. haha

shark said... Click To Reply!

hahaa
pnah tgk ni lam briter..
nk gak try skali..
tp xdek model plak sudi wat cmtu

YanaMIB said... Click To Reply!

huhu terlebih kreatif ni =)


p/s:: yang boleh x nk suggest tkr kotak komen ni ke pop up window..lg senang org nk komen..tgk link bwh ni k =)

POP UP WINDOW MEMUDAHKAN~

Dee said... Click To Reply!

apa motip bergambo gitu yer?

NaEl said... Click To Reply!

hihi, macam-macam :D

BLADE EDGE said... Click To Reply!

Assalamualaikum...

haaa??? peliknya..ingatkn cameraman yg kene meniarap, tp ni ambik gmbr org meniarap...

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

M Y R A said... Click To Reply!

kelakar lahh snap pic cam gitu . hadoyy ! macam2 ! best blog u niy tau . boleh layan waktu2 lepak camni. hihyy :)

khairul said... Click To Reply!

MCM2 LA MANUSIA NIE

~eZmALiZa~ said... Click To Reply!

haha..ni kalau ade kat negara kite ni mesti dah kene kutuk abes...

apepon mmg kelakar kan gambar2 nie..sengal pon ade..konon2 stylo sgt la tuh..hahah :D

zAza said... Click To Reply!

haha..pelik kot...:)

F A T I H A H M U R A said... Click To Reply!

Haha.. macam best je pose mcm tu. Hu.

Far8 budak baik said... Click To Reply!

seyes kelaka kot..
ahahahaha..

penat aku gelakk..
kurus abis puase...hihi

izfanora said... Click To Reply!

nampak sengal ada r.. hahah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...