Terima Kasih Sudi Like

Tuesday, December 13, 2011

2nd day- at Cherating

www.tips-fb.com

Assalamualaikum,

mOod kemalasan tu still masih ada sebab rasa mcm nak bercuti dan stay kat Cherating lagi, jiwa dan sanubari masih disana huhu...kerinduanlah konon² :p Rindu ombak besar, rindu angin menderu, rindu pokok rhu menangis, rindu pada en tunang jugak. Eih eh! x, x tipu je tu hehe...*blushing* @__________@

Hari kedua berada kat Cherating hujan turun xberhenti dari pagi sampailah ke malam, kalau berhenti pun sekejap jerk time tu ombak memg besar dengan angin yang kuat lagi. kalau tido memg bestlah kan? Pagi je bangun² aku dah tercongok depan balkoni menikmati keindahan pantai dan udara yang nyaman.. Best giler sampai xboleh nak cakap. Kadang tu risau gak bila hujan jerk seharian takut banjir pulak bandar kuantan maklumla kan aku bercuti ni time xsesuai sebab dekat belah timur musim tengkujuh jadi memg ujan sepanjang hari.







So planning tuk hari ke-2 ni di waktu pagi adalah berendam hihi..memandangkan aku xmandi air masin dan segan utk mandi di kolam sebab xpandai berenang so aku decide utk berendam disini :-


manyak syOk oOo ini kolam, nak berendam bape lama pun xde sape nak marah aku pun xsegan sebab xde sape yg nampak haha...lagipun kolam kecik ni sesuai utk sorang jerk klu berdua bertiga memg ranaplah

Belah petang pulak baru kitaorang keluar Encik tunang bawak kitaowang pergi bandar kuantan. nak tau pergi mane? pergi East Coast mall utk cuci mata kat situ lunch pun dah lewat sekitar pukul 3 ptg so kitaowang plan nak makan Chicken Rice Shop. gambar xde sebab memasing perlahap makan lelaju sampai xdan nak snap-snap huhu...after that round²lah kat situ. Rambang mata dibuatnya sebab kebanyakkan kedai ada buat sale besar-besaran.

Dah puas ronda-ronda shopping mall en tunang nak bawak kami p pekena satay zul. Orang kuantan mesti tau kan restoran satay zul nie, boleh dikatakan famous gak kan restoran ni, masa sampai tu memg ramai orang. Bukan setakat org Melayu yang makan kt situ tapi orang Cina dan India pun ada. Satay zul ni memg sedap kuah satay dia memg lazat siap boleh refill lagi kalau abes bgus x? huhu...Memg xrugilah makan satay ni sedap dan best!!!terbaeklah...






 
               





♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

5 comments:

mizzkechique said... Click To Reply!

g vacation x ajak akak pun eh..

Mila Ahmad said... Click To Reply!

hehe..kan dah ajak tapi ajak dlm mimpi jela hihihi...

LydSunshine said... Click To Reply!

Dah lama tak makan satay zul.

Mila Ahmad said... Click To Reply!

orang sana jugak er?
memg sedap pun heeee...

NOOR FATIN said... Click To Reply!

cantik la pantai dia. rasanya saya penah lalu tapi xpenah singgah lagi la. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...