Terima Kasih Sudi Like

Tuesday, December 11, 2012

Adab jiran tetangga

www.tips-fb.com

Salam

Pepagi lagi emosi aku terganggu, pagi-pagi lagi dah bikin aku menyirap bandung ! aishhh...tolonglah, tolonglah darah aku ni masih muda *ceh, perlu ke mention* so cepat melenting tau. Elok-elok beradap boleh jadi kurang ajar nanti.

Kereta korang pernah kena blok dengan kereta lain ? Tak pernah ye ? Atau korang yang suka blok kete orang ? Ade tak hurmmm ???? tak kisahla mana-mana pun ye. Aku nak ajar sikit cara berhemah lagi berkhemah bagaimana sopan santunnya memblok kereta orang secara terpelajar.

Aku bagitahu ni sebab aku selalu kena ggggrrr....So aku taknak korang pun terkena jugak !!!!

Bila duduk kawasan rumah flat memglah penghuninya sangat banyak betul ???? so dah tentu-tentulah kereta pun bersepah-sepah betul ? Macam rumah aku ni dia takde tempat letak kereta yang spesifik, that means sape cepat dia dapat yang lambat tu dah confirm2 akan blok je kete mana-mana yang dia suka ! *always kete aku yang kena blok hampeh -.-'*

sumber google

Kalau jalan mendatar a.k.a rata kalau ko blok kereta orang xpayahla ko tarik handbrek tinggi-tinggi ko free kanlah gear ko tu supaya senang kereta yang ko blok tu nak kuar. Kalau ko sayang sangat kereta ko yang 'mahal' tu bergerak atau ilang ke sebab free gear ko tinggalkan no HP paham ???? mudah kan, bukan susah sangat lainlah kalau ko xreti menulis atau xingat no HP ke atau ko takde HP * ada ke manusia xpakai HP*

Aku rasa lepas ni aku kena letak satu notis kat kereta aku lah,

Ekut idea yang laki aku bagi letak notis macam ni kat kereta aku " SAYA PEGI KERJA PUKUL 7 A.M TOLONG JANGAN BLOK KERETA SAYA, SEKIAN TERIMA KASIH." bole gitu ???


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

17 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

huhu...adat duduk flat kan...mmg gitu laa

ada je manusia yg x bertimbang rasa... xpikir org lain..selfish

Eiqa Almond said... Click To Reply!

hahaaa.. :D
rileks kak rileks..
idea menarik tuu.. ekekee
da lee awal pg pulak tu lepas tu brhadapan dgn bnde macam tu, meme x laaa kan.

cikeyrah said... Click To Reply!

hehhehe idea yg bernas tue . .

Adriana said... Click To Reply!

selfish btol org yg blok kete org lain ni

Lynn Hamzah said... Click To Reply!

huhuhuhu...banyak2 bersabar yer...

::EIDA:: said... Click To Reply!

Macma tu yekkkk?? Abis tu kul bape Mila g kerja pagi tadi?? Rumah ida memang disediakan satu kereta satu lot... Benda ni jadik kat office ida.. JKR takde parking!!! Semua berebut parking siap kene blok blok bagai... tapi ade tinggal no phone.. ok letew kannnn........ Sabar mila...

Ayumieka said... Click To Reply!

hmmm saya pun pernah kena... langsung terpaksa pegi keje naik LRT (mujur dekat ngan rumah). mmg sangat sakit hatii..

skang dah tak tinggal situ... prefer umah teres... huhu

Norhidayu Abdullah said... Click To Reply!

ok gak idea tu
tampal siap2 kat kete.. kalau dia block gak mmg bengong tu namanya

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

nory duk flat jgak, tapi nasib baik parking bersepah2..tak penah lagi kereta kena blok..

bernas jugak cadangan abi mila tu, tulis je notis cmtu kat kereta...kalo dorg degil jgak, langgar je...hahahaha

NM03 said... Click To Reply!

sabar noks... nnt darah kau naik...hehehe

al_hakim said... Click To Reply!

sabbbaaarr..huu

Blog Dauz said... Click To Reply!

sabar saja,, hehehe
nanti naik darah

onie said... Click To Reply!

pehhhhhh,memang berasapppppp la kalau gini,tade sivik punya olangggg

nadia said... Click To Reply!

heyyy nasib baik kaw tak pecahkan cermin kereta dia kak ngahhhhh oiiii ;p

ieda said... Click To Reply!

ekekek kadang2 kita kena buat macam tuu .. sbb manusia nie ada macam2 ragam , susah kalau kita kena makan ati hari2 macam tuu kan ..
sabar ye dik

MizzTina said... Click To Reply!

resam duk umah flat mmg mcm tu.. tp pttnya yg block kete tu alert la.. tgglkn no fon ke.. tp btl la, letak je notis mcm tu..akak yg umah teres pun ada masalah cenggitu dik..

Ayu azmir said... Click To Reply!

memang tak pikir orang lain betul... nak senang jek.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...