Terima Kasih Sudi Like

Monday, January 14, 2013

Jiran Cafe @ Keramat Au3

www.tips-fb.com

Salam

Pada siapa yang duk area Keramat Au3 mesti tau berapa banyak kedai makan kat area situ. So jangan bimbanglah kalau korang lapar tak tau nak makan apa, carilah jela kedai-kedai kat situ bersepah-sepah,nak masakan ala thai, nak western, makanan bergoreng ke hape, suma ada.

Baru-baru ni, jumaat lepas kot ! kalau xsalahla, encik suami ajak makan ala-ala western kat Jiran Cafe Au3 yang terletak di keramat AU3/31. Dari rumah aku cuma 10 minit je jauhnya, malas bawak kereta kami merempit jerk.

sumber gambar sini


harga not badlah, sumber sini sini

Aku agak kenyang la jugak sebenarnya tapi memandangkan aku ni malas sangat nak masak hoho...so encik suami ajak makan luar yeay ! gumbira la sangat sambil nyanyi lagu dondang sayang....* dasar pemalas punya bini kuikuikuikui *


Ni yang aku order yee mee dengan iced lemon tea. Gila wey pinggan dia besar gilaaa...sangat besarrrrrr..boleh makan 2-3 orang hokeh ! terbeliak mata aku. Aku tengok murah sebab tu aku order tapi tak sangka pulak banyak gila dan pinggan besar. Siap share dengan encik suami lagi. Acely aku confius harganya RM5.90 atau RM15.90 sebab xpadan dengan pinggan.






Yang ni encik suami punya makanan namanya creamy cheesy fish fillet. Pinggan pun taknak kalah kau. Creamy dia sedap wey...Tekak ala barat boleh telan macam laki akulah..aku so-so je nak rasa boleh tapi kalau nak order untuk makan mungkin taklah kan, kalau ada makanan melayu aku lebih prefer makanan tu.

sumber sini
Lepas ni boleh datang lagi kedai ni sebab aku rasa persekitaran romantik, harga berpatutan dengan makanan yang disediakan layanan pun oke tip top !

talk to my hand : kalau gasak makan jerk, confirmlah gemuk ! nak kurus macam aku tak ? errkkkk kurus celah mana kauuuuuu... macam  tak bersalah je cakap muahahaha...jom buat Detox Diet senang jerk.






♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

10 comments:

Ratu Hatiku said... Click To Reply!

Menarik je tmpt nie..blh la dtg cuba nnt.. Tq sharing ya

meraungtaktentupasal said... Click To Reply!

menarik je bunyi..he

Cik Syida said... Click To Reply!

mcm best je :D

Citrus Azwa said... Click To Reply!

area mana ye keramat AU3..hahaha..padahal hari2 g mainjalantu..lkihkhi...ada trade mark ape mila...

nadia said... Click To Reply!

belanjaaaaa pehlissssssssssss ;))

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@nadia In sha Allah ada rezeki lebih mila belanja korang oke :)

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@Citrus Azwa kat situkan ada kedai makan byk2 depan kedai tu ada restoran masakan ala-ala thai, sebelah kedai tu ada carwash perasan tak?

Citrus Azwa said... Click To Reply!

ok...perasan..In Sha Allah..nnti if citrus dh pergi sana citrus tag mila ye..hihihih

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@Citrus Azwa haaa taq tau t kita boleh tukar-tukar menu..

asyiqin mf said... Click To Reply!

Assalamualaikum ada kerja kosong tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...