Terima Kasih Sudi Like

Wednesday, March 27, 2013

Melaka - Part 6

www.tips-fb.com

Salam

Lemaunya nak update entry, tapi aku gagahkan jugak menulis, percutian ke Melaka perlu dihabiskan sebelum percutian kedua nanti !,next holiday yeay !  ini bukan honeymoon vacation ye tapi lebih kepada holiday with geng sekepala, mari berlibur sampai pitammmm ye kengkawan ~~~

Lepas naik Menara Taming Sari, kami ke Muzium Samudera pulak, nak masuk sana dikenakan tiket sebanyak RM3,00 satu kepala. Before masuk pun ada sesi bergambar untuk jadi kenangan la kengkonon, aku beli walaupun harga dia cekik darah ! Faktor utama beli nak tunjuk kat anak cucu yang kami pernah pergi ini tempat kihkihkihkih...


Gambar bersama kenderaan yang baru dibeli oleh kami berdua besar tak ? haha.....




Bagi yang meminati sejarah dan ingin mengetahui apa-apa sahaja berkenaan dengan Kesultanan Melayu Melaka aku galakkan korang pergi Muzium ni, segala input dan output boleh didapati disini, berjam- jam jugakla aku dan suami duduk kat sini, aku tangkap gambar, suami aku gigih baca satu persatu tokoh-tokoh terkenal pada zaman dahulu. Kalau aku tak paham aku refer pada encik suami jerk .

Seharian kami berjalan sahaja ke tempat bersejarah, series penat tapi best wey, banyak pengetahuan dapat !

Next entry ke Gereja St Paul pulak.






♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

7 comments:

MizzTina said... Click To Reply!

rajinnya berjalan kamu berdua ni,..

Z.U.E said... Click To Reply!

ni je yang ade dalam kapal ni? hikhikhik

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum kak miela. hehe. nice! sheila pergi sini masa zaman bercinta dengan suami dulu. ohhh comelnya korang :)

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

Deyyyy....berapa lama daa mau habis??
cepat habiskan sebelum minggu depan yer...
hehehehe

Mas Zull said... Click To Reply!

assalamualaikum mila....bestnya jenjalan...:)

Firdawati Rashidi said... Click To Reply!

Comelnya mila dgn husband..
Pakai baju sedondon...:-)

::EIDA:: said... Click To Reply!

ida pernah masuk. pastu keluar balik. dasar aku tak minat sejarah. hahahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...