Terima Kasih Sudi Like

Thursday, March 14, 2013

Power Bank, kelebihan dan kekurangannya.

www.tips-fb.com


Salam

Boleh dikatakan hampir semua orang yang menggunakan handfon canggih manggih ni kena cas handfon memasing tiap-tiap hari betul tak ? Yelaaaa mana taknya kalau dah setiap masa setiap saat dok update muka buku, instagram la, twitter dan blog. Adakah anda setuju dengan cakap saya? oke angguk kepala sekarang !

Samalah macam aku, baru cas malam semalam malam tadi kena charge lagiiiii, * jenis paling malas charge hp -.='*. Bila charge tu takkan ko nak melanguk depan hp tu sampai 24 jam, abes keje lain tak buat. Makanya Power Bank adalah penyelamat korang untuk terus mengadap sampai juling tapir kt hp korang tu ye. Suka tak ? Masih ada yang tak tahu apa itu Power Bank ? meh aku terangkan, eh tak aku copy paste jerk -.='




Power Bank adalah bateri / charger yang portable, dengan universal adaptor boleh dipasang ke USB, gadget dan berbagai macam jenis smartphone, Maka Power Bank boleh digunakan secara umum untuk charge pelbagai jenis device, tidak terbatas pada BlackBerry saja.

Power Bank juga disediakan dengan kapasiti tinggi untuk tahan lama dan boleh charge banyak device,

Antara kelebihannya:

High Power: Biasanya boleh pilih yang hi-power, maH atau power yang lebih tinggi daripada bateri Original,
Value / Harga bersaing: Harga mungkin sama atau mahal sedikit daripada bateri Original BlackBerry  (bergantung kepada jenis BlackBerry) tetapi power yang diperolehi mungkin lebih tinggi.
Universal: boleh charge alat atau Smartphones lain selain BlackBerry. Boleh digunakan untuk charge fon yang berlainan sekali gus dalam satu nasa yang sama.

Antara kekurangannya :

Lebih tebal, berat.
Harus menggunakan kabel USB.
Harus di connect untuk charge jadi bila nak guna fon tu kena bawak bersama Power Bank ni

eh, abang misai ni nyanyi lagu "Jerypah" laaaaa...
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

10 comments:

:: Mrs.Eady :: said... Click To Reply!

:)

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum. kak mila, bape harga ni? sheila tengok mmg dah ramai guna power bank ni. heee

Azian Elias said... Click To Reply!

assalam n salam kenal.


i guna power bank at first..tp after sometimes noticed tipu punya.. my battery terus gone.. but memang membantu if u travel.. bagus sangat.

NM03 said... Click To Reply!

kite pun dah beli. tunggu nak up stori jek., hehehe

♥ Chacha said... Click To Reply!

baru tau function power bank ni. haaaa.. mahal tak.. heee

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

bape hengget ni, yunk...

rasa macam nak beli seketul jugak lah..


hehe

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@Nory Zoulkefle alaaaaa harga tak dapat dikesan tapi mila agak dalam RM 100 lebihhhhh..bergantung mAH nya

Rozita said... Click To Reply!

saya pun ada satu...mahal.. yg ada pun beli masa sale..hihi..

diana said... Click To Reply!

nak beli la satu..setakat ni tak perlu sebab dok umah je..tapi mana tau kot2 nak pi jalan2 2,3 hari perlu jugak benda ni..

nadia said... Click To Reply!

chop utk yaya tauuuuuuu tauuuuuuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...