Terima Kasih Sudi Like

Monday, July 9, 2012

pindah rumah

www.tips-fb.com

Assalamualaikum,

Minggu ni agak sibuk plus memenatkan sebab aku dah mula mengemas rumah sewa yang baru. Dah sebulan kahwin akhirnya dah jumpa pun rumah sewa yang dekat dgn tempat keje. Itu yang utamanya. Jammed? mane2 tempat pun jammed yang penting tinggal di rumah sendiri walaupun  rumah sewa . B4 ni aku duk rumah sewa my boss kat setapak indah. bila dah kahwin ni mestilah nak ada rumah sendiri kan? Walaupun bos aku tu pakcik aku tapi mcm xbestlah nak duk rumah sewa dia jadi segan lak.

Rumah sewa baru aku tu dekat jugak dengan rumah sewa pakcik a.k.a bos aku tu. Bezanya rumah sewa kami ni tingkat satu. rumah bos aku tu rumah teres, Rumah flat tingkat 1 kat AU3 Keramat. Ada sape duk area tu bolehla kita berjiran nanti heee...

Skank dalam proses pembersihan rumah dimana barang owner lama telah dipacking tapi belum dikeluarkan mayb hari ni kot. Barang aku semalam lagi aku dah masukkan tapi xsemua. Dari johor aku angkat naik van. Barang yang besar2 mcm katil, almari baju dan almari solek lepas raya baru aku ambil kat kpg, lagipun kt rumah sewa aku yang baru ni dah disiapkan 'half furniture'

Yang paling terharu bila mertua dan ibu bapa aku turun ke KL sebab nak tolong angkat barang dan mengemas. Ceyes terharu giler, susah-susah je dari jauh semata-mata nak tolong anak menantu pindah rumah, Terima kasih ye mak-mak dan abah-abah ^___^ sayang korang sampai mati.

Kalau boleh sebelum puasa aku nak duk rumah baru sebab nak rasa pengalaman bersahur dan berbuka puasa bersama-sama En Suami. Mesti suatu pengalaman yang sangat best kan ? xkisahlah rumah tu kurang besar ke? mahal ke ? xsempurna ke yang penting aku nak rasa susah senang hidup berkeluarga tanpa ada sebarang gangguan org luar.

Nota kaki : Badan terasa sakit-sakit -.='


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

6 comments:

CikPuanIsteri said... Click To Reply!

selamat berpindah & duduk serumah..
jgn buat kerja berat2 sgt... =)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

ooo kat area keramat ke? dekat ngan umah makcik moon... hehe

Mila Ahmad said... Click To Reply!

nani- baek hihi...
cik moon- kalau dtg bolehla roger2 kan?kan?

MizzTina said... Click To Reply!

ermm, klu akak tau ke sn, mmg dh terjah dh..

Mila Ahmad said... Click To Reply!

akak kt bangi kan? jauhla jugak tu heee...

izfanora said... Click To Reply!

xsbr nk dok umh sendiri gak.. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...