Terima Kasih Sudi Like

Thursday, April 11, 2013

Universal Studios Singapore - Part 2

www.tips-fb.com

Salam

Dari Culture City Inn kami terus gerak ke Tune Hotel, perjalanan kalau menaiki kereta mengambil masa 15 minit jerk, nape pergi Tune Hotel tak terus masuk ke Singapore ? sebab kami sebulat suara menaiki bas Odyssey dari Tune Hotel tu. 


Sepatutnya waktu bas bertolak ke Singapore adalah pada pukul 7.30 a.m tapi kami naik bas pada pukul 7.45 a.m. Kami sampai kat Tune Hotel awal 30 minit so sementara menunggu kedatangan bas tu kami beli makanan kat 7E bawah Tune Hotel tu.


Tiket warna oren tu adalah tiket bas yang perlu kami naiki dan ia mewakili tiket untuk 11 orang. Hei itulah bas kami cantik tak haha...Company nama Odyssey tapi bas nama Travel Group apa cer ? takpe yang penting kami selamat pergi dan pulang. Nampak borang putih tu ? borang tu lah perlu di isi oleh setiap orang, nanti masa kat Imigresen Singapore kena tunjuk bersama paspport. Semua barang perlu dibawa bersama ke Imigresen Singapore untuk di scan.

Tapiiiiii sila ambil perhatian ini penting ye :-

  • Rokok hanya dibenarkan bawak sebanyak 18 batang jerk, ini bermakna kalau korang baru beli rokok kena kurangkan 2 batang.
  • Tidak dibenarkan sama sekali mengunyah atau membawa chewing gum
  • Korang kena ingat plat bas yang korang naik dan turun kat Imigresen tu


Muka bahagia bersama paspport masing-masing, tak sabar letew nak berjimba sampai pitam ! taulah korang-korang semua teringin sangat nak kembali ke zaman kanak-kanak ribena, okey ready to goOOooo...phewwwww~~~



♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

5 comments:

Puteri Hana said... Click To Reply!

hamboi,,seronok nye g sana..x pernah jejak ag..sob sob..hehe

PinKy MoMMa said... Click To Reply!

bila la dapat pergi ni huhu..suka tengok orang jadi kanak kanak ribena kat sana..ahkak pun nak jugeee ;p

Rosmiza Ali said... Click To Reply!

Next! Cea, tak sabar nak tau pengalaman bercuti ke SIngapore nih.. Cepat2 up entri baru ye Mila.. Hehe.. Excited nak baca.. =)

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum kak mila. hahahha. excited kannnn :)

::EIDA:: said... Click To Reply!

ready goooooooooooooooooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...