Terima Kasih Sudi Like

Friday, April 19, 2013

Universal Studios Singapore - Part 6

www.tips-fb.com

Salam

Perut sudah pun kenyang so boleh nyanyi lalalaalalalaaaaa, oke skank kita pergi ke zon The Lost World ni zon yang ke 5, kat sini banyak juga daya tarikannya dan kebanyakkan permainan berkisarkan dinasour. Antaranya Jurassic Park Rapids Adventure, Canopy Flyer, Dino- Soarin, Amber Rock Climb dan Water World.



Seperti biasa bergambar dulu sebelum menikmati permainan kat zon ni


standard korg standard setiap pelusuk, inci, ruang yang ada memang gambar kami je, sabar jela er ?


Ini namanya Canopy Flyer, disebakan hujan renyai kami masih memakai baju hujan tu, tengok laki aku, dia nak tidur tu sebab kenyang sangat agaknya haha...Kau tau masa kitaorang nak naik menatang ni kami tanyalah budak tiket tu game ni bahaya ke tak ? takut ke tak ? lepas tu dia kata game ni 'for kids'  so bila dah dengar kata untuk budak aku legalah kan maknanya takdelah serammmmm sangat macam Revenge of the mummy tu,

Heiii sekali amek kauuuuuuu, dia punya speed tak nak  laju pulak kan ??? berpinau mata aku, jerit memamg tak ingatlah siap cakap tolong ! tolong !....tangan ni duk pegang lengan laki aku, yang laki aku ni pulak rilexxxxx je aku dah gelabah dah xberani pandang bawah kaki dah tergantung mata aku tutup rapat-rapat, rasa macam nak terjatuh dari awangan tau, kenapa budak tu tipu aku kata 'for kids' tapiiiiiiii sadissssssnya  pentipu betul lah. T_____T

Lagi sadisss bila nak pergi ke WaterWorld tiba-tiba show tu tak boleh masuk sebab show start pukul 4.00 p.m kitaorang lewat 20 minit jerk, firust idaaaaaaaa, dia yang nak sangat masuk show tu takde rezeki kami nampaknya kan ida ?




Next zon kami pergi ke zon Far Far Away . Daya tarikan kat sini adalah Shrek 4-D Adventure, best weyyyy,kerusi ia gerak-gerak seolah-olah kita dalam filem Shrek tu, tapi kita kena pakai spek 4D baru feel ~ dalam cete ni ada donkey tu suka bersin asal bersin terpercik air kat muka kita macam betul wey  pengotor haha...how dare u donkey !!! Lepas tu labah-labah banyak lalu dekat  bawah kaki kitaaaa geli-geliman eeuwwwww ~ meremang bulu tengkuk. tapi tak best sebab part naik kuda nak selamatkan Princess Fiona tu Shrek naik kuda, tengok orang lain kemain lagi kerusinya bergerak-gerak macam naik kuda yang kerusi aku ni macam hidup segan mati xmau je, alah-alah dia punya gerakkkk sikit jerk....sedihhhh betul lah.



kemain tinggi hadi melompat erk ? aku risau je masa melompat tu terlanggar kepala andy kang tak memasal kena pangggg dengan ida pulak


Gambar ni untuk cover album ye sekian hahaha...

Zon Madagascar kami cuma lalu sahaja sebab nak kejar masa diaowang ni dah tergedik-gedik nak naik roller coaster Battlestar Galactica, aku ? aku tak gedik sebab aku tak naik kan yaya ? kan shiela ? haha....*kitaorang geng sebab tak nak naik, takut maaaa*

Fuhhhh! tarik nafas hembus tarik nafas hembus, legaaaaa kau dah siap buat entry USS ni, aku rasa ida mungkin ada episod 7,8,9  sampai ke episod 86 mungkin lah kan ! sebab dia sangat teliti orangnya waaa salute beb, tapi aku tak mampu nak buat detail, ni pun agak stress nak mengabeskan part by part.

Next entry cerita di luar USS, stay tuned !





♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 comments:

PinKy MoMMa said... Click To Reply!

gambar last tu yg x thn tu..romantik sangatttt huhuhu

Ratu Hatiku said... Click To Reply!

Gambar 2nd last tu, sian si Hadi xnmpk muka hihihi

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum kak mila. ahhaa kita geng tak gedik? hahaha yelah. kak lynn, hadi malu2 kucing tu. tersorok sikit muka dia. ahahhahahaa. sheila sanggup tunggu episod ida walaupun ke 99 :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

ahaakks... sampai hati budak ticket tu tipu ehhh...for kids laa sangat yerk... huhu~ sadis...

Syida Rasyidah said... Click To Reply!

bestnye :)

ameris said... Click To Reply!

sangat menggoda jiwa raga nk gi uss.
cepat la besar wahai anak2...ummi dh gian nak berjln2 nie.

cre8tone said... Click To Reply!

Fun! Saya pun mau pergi..

timm_bill said... Click To Reply!

wah, tringin nak g bercuti ngn kngkwan pi sana!

Nurlyla said... Click To Reply!

bestnye bestnye bestnye.. x sbar nk pegi suatu hri nnti.. sempat dating erkk.. hehe

nik ros said... Click To Reply!

berkenan sgt la tgk gambar last tu.cantik sgt okey.nampak ceria jea korang :)

dwaty said... Click To Reply!

Kita samala... tak naik pun roller coster ty... serremmm... the mummy ty pun sumpah tak nak naik lagi... rasa nak tercabut jantung... sib baik kejap jer... hihihi...

With Julia said... Click To Reply!

wauuuuu seronok yer holidayy...yg ptg seronok tgk u olls happy :) salam kenal ye dear...

::EIDA:: said... Click To Reply!

milooo.. lu kutuk wa babee. amboii. dah habis okay entry USS ida. choiii... HAHAHA

Zana Adieyza said... Click To Reply!

gambar semuanya cantik n ceria belaka.. syoknyaaaa..

semua kata seronok tgk Shrek 4D tu.. ni yg buat rasa nak ke sana cepat2!!

Masmira Masri said... Click To Reply!

lawanyaa suwa aweks2 nih....jelesnyaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...