Terima Kasih Sudi Like

Thursday, April 18, 2013

Universal Studios Singapore - Part 5

www.tips-fb.com

Salam

Selain Transformer The Ride kat zon Sci- Fi City ni ada lagi satu daya tarikan yang best, orang lainlah kata best tapi aku serammmmm kot ! takde keberanian disitu, iaitu Battlestar Galactica CYLON & HUMAN. Sepatutnya time tu kitaorang naik eh tak diaowang je naik ~ aku terkecuali :p tapi disebabkan hujan renyai-renyai mula membasahi bumi game tu terpaksa diberhentikan buat seketika atas faktor keselamatan aku rasa.

Kemudian kami terus ke zon Ancient Egypt, dimana daya tarikan di sini  adalah Revenge of the Mummy. Aku rasa naik roller coaster ni boleh tertinggal jantung kot, sumpah laju berdesupppppp ia pergi...sangat laju dan penuh dramatik ko tau...dahla laju lepas tu ia pecut selaju mungkin kalau jalan lurus je takpe ni ia mendaki menjunam menyenget dengan siap gear reverse ke belakang lagi, cer korang bayangkan best memang best tapi kalau aku diberi peluang naik sekali lagi aku tak mo weyyyy T______T


hujan renyai-renyai time ni, kenapa baju hujan kami ada putih ada kuning sebab yang kuning tu dari Malaysia yang putih ada 'orang tu' kata nak ada tulisan Singapore, sanggup beli u olssss...:p


 Sebelum masuk kena bergambar dulu hikhikhik...



Seeee, kan aku tak cakap bohong memang laju beb, pejam mata aku dengan nory sebab laju lagipun kami kat depan, so apa yang kat depan kami nampak dulu, oke tu takpe lagi cuba tengok laki aku kat sebelah dia boleh rilex macam takde suara aku dah jerit keluar anak tekak ni, aku ciap cakap kat suami aku,

'abang, abang oke tak ? asal orang lain jerit macam tertelan microfon abang boleh cool je ni -.=' '

Yang tudung merah tu tak boleh blah aku tengok muka dia, terpancar ketakutan sampai ke pundi kencing, hahaha...berzikir tu beb jangan memain oke ! Gambar tu ditangkap secara candid memang kita takkan sedar bila diaowang tangkap, dan gambar tu dijual dengan harga 20 SGD sekeping,  kira-kira RM50 kalau duit Malaysia , pasrah + redha jela -.='.

Hujan renyai-renyai kan? dah tentu perut tengah menari rentak tango, so dengan kadar segera kami mencari restoran dalam zon ni,


Nama restoran di zon ni adalah Oasis Spice Cafe dimana menu-menu yang disediakan terdiri daripada nasi-nasi , ayam-ayam, kambing-kambing macam style arab la gituuuuu ~ dan jangan risau restoran ini disahkan halal, tengok tanda tu ye. Makanan dia so far so good sedap dan mengenyangkan, Korang patut cuba makanan kat restoran ni.





♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 comments:

PinKy MoMMa said... Click To Reply!

ya Allah..mahaiiiinya harga gambar..RM50 mcm mcm boleh beli huhu tp dah mmg tempat tumpuan kan dik..pasrahhh jer laaa

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@PinKy MoMMa tu convert duit Malaysia kak memang mahal laaaa T____T

MyzaAli Al-Jamalullail said... Click To Reply!

Mcm best je tgk gambar awk ni, masa kita pergi ramai org.. nk amik gambar pun sesakkk T__T

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@MyzaAli Al-Jamalullail oh time ni tak perasan pulak ramai orang ke tak, kami belasah jerk bergambar fedulikkkkk :p

Sheila Salim said... Click To Reply!

Assalamualaikum kak mila. hahahaha. kelakar ok tengok gambar tu! sanggup beli wehhhhh :p

ammelia yusoff said... Click To Reply!

bilalah agaknya nak dapat peluang best macam ni ^^

Ratu Hatiku said... Click To Reply!

hihihi...mcm2 pesen muka bila naik rollercoster tu..

anna alaui said... Click To Reply!

cm bestttttt je mummy tu....wuaaaa....nk naik jugakkk.......

Mime MF said... Click To Reply!

amboi bestnyer...bila ntah nk smp sana...huhu :P

khairul hassan said... Click To Reply!

perghh best nya ...ingat hjg thn ni nak p

~cik atin~ said... Click To Reply!

tang naek rollercoster tuh yg best.. he3

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

fuhhh muka husband mila tu mmg rileks giler.... mcm xde perasaan cuak pon... huhu

dwaty said... Click To Reply!

Tak nak naik the mummy tu lagi... nak tercabut jantung...

::EIDA:: said... Click To Reply!

orang tu sape milo, orang tu sape milo. haishhh nak kene ni. sudah pandai membahann... ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...