Terima Kasih Sudi Like

Friday, July 22, 2011

3 langkah senaman redakan tekanan di pejabat

www.tips-fb.com

kadang² kita akan menghadapi tekanan di tmpt keje betul x? kdg² 2 xpe masalahnya yg sering kali 2 xberape nak thn..huhu..bg yg dah bekerja 2 mungkin fhm sgt dgn tekanan tmpt keje. So utk m'hilangkan tekanan yg sedia ada kita cuba senaman ni ye..Walaupun ia tdk dpt menghilangkan sepenuhnya tekanan kOwg tapi kOwg akan berasa lebih tenang dari sebelumnya :-

  1. PELVIS TILT
  • Kowg ddk dikerusi dlm keadaan bdn disandarkan dan kedua kaki diraptkan. kaki diluruskan dgn keadaan tpk kaki di ats lantai, kemudian perlahan² bawa bdn ke hadapan hingga dada bertemu dgn peha ats kowg. Kedua tgn kOwg cuba pegang hujung jari kaki, bertahan seketika sebelum kembali ke posisi asal. Tarik nafas seketika dan ulangi gerakan tadi sebyk 5 kali. Senaman ini elok utk merehatkan bawah bdn yg keletihan akibat duduk terlalu lama.
     2.  BASIC TWIST
  • duduk di kerusi, silangkan bdn ke arah bertentangan sambil sebelah tgn diluruskan ke belakang. kepala hendaklah berada pd arah pusingan badan.Ulang pergerakan mengikut kemampuan kOwg Gerakan ini membantu merehatkan bahagian ats bdn.
     3.  BASIC TWIST WITH VARIATION
  • Ddk atas kerusi sambil kedua tgn diregangkan ke ats kedua kaki dirapatkan tetapi dilonjakkan.
talk 2 my hand [ kalau tekanan keje bole thn lagi tapi kalau tekanan dan kerenah bos alahaiii bole pitam seminggu *_____* ape pOwn xbole muahahaha....
               

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

2 comments:

Elie Lily said... Click To Reply!

kasi sidekick n smack down pada org yg kita paling bnci je kalau rasa sengal2 badan..hehhe

meaw said... Click To Reply!

wahhhh! meaw akan apply kan masa ditempat kerja,hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...