Terima Kasih Sudi Like

Thursday, July 14, 2011

kelahiran bayi mata satu dikaitkan dgn kemunculan dajal

www.tips-fb.com

assalamualaikum,

Nama dajal menjadi sebutan khususnya dlm kalangan mereka yg kaki internet. Baru-baru ni tersebar luas video mengenai kemunculan dajal serta kelahiran bayi lelaki bermata satu di India, kowang tau pasal video 2 x? series mila xtau tapi tertarik nak baca lebih lanjut artikel berkaitan dajal nie

X pastilah kesahihan pembikinan video ni, sebb mila pown blum tgk lagi @ mungkin ada perbuatan setengah pihak yg saja mahu memesongkan akidah umat islam tapi hakikatnya ia sudah cukup mencetuskan kekalutan mengenai dajal itu.

Berikut sedikit info ciri fizikal dajal mengikut hadis :-

  • lelaki pendek, gempal dan matanya rosak
  • diberi kebolehan menurunkan hujan di daerah kering jika penduduk mengaku beriman kepadanya
  • Daerah akan kembali subur dan hasil dagangan melimpah ruah
  • Bagi daerah yg penduduknya tidak mahu mengaku dajal sbg tuhan, akan berada dlm kebuluran dan kesusahan
  • Digelar al-masihi ad-Dajal kerana matanya rosak dan mempunyai kemampuan luar biasa menghidupkan org mati
  • Di dahinya tertulis perkataan kafir yg boleh dibaca umat islam
  • Mampu menjelajah seluruh pelosok bumi dlm 4o hari
  • Kepantasannya diibaratkan seperti awan @ hujan yg dipukul angin kencang
Kegemparan itu ketara selepas berita kelahiran seorang bayi bermata satu di dahi & tiada hidung di India pada 23 Mac lalu. Bayi lelaki itu cuma hidup sehari shj.

Matlamat utama dajal ialah menyakinkan manusia ia adalah tuhan dan cuba memesongkanakidah umat islam yg lemah

Hadis riwayat Muslim pula, Rasullullah bersabda : akan keluarlah dajal kepada umatku dan dia akan hidup di tengah mereka selama 4o hari. Aku sendiri tidak pasti apakah 4o hari, 4o bulan, @ 4o thn. Kemudian Allah mengutus Isa bin Maryam yg rupanya seolah² Urwah bin Mas'ud dan kemudian membunuh dajal itu.

talk 2 my hand :[jadikan Al-Quran sbg rujukan dan pegangan hidup supaya tidak terpesong akidah. Dunia di akhir zaman]
               

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

18 comments:

khairul said... Click To Reply!

Allahuakbar

khairul said... Click To Reply!

Allahuakbar

nurain.samsudin said... Click To Reply!

good info. i ske bce pasal dajal ni. tmbh ilmu ;D

Rafidah Farhana said... Click To Reply!

Allah bagi petanda dah tu..

ghost writer said... Click To Reply!

jangan sesekali mempercayainya.tetapi tetap percaya kalau dajjal itu akan muncul.

amir aizat said... Click To Reply!

masyaAllah, knp sye baru tahu.tq sharing!

syrupmasin said... Click To Reply!

errrr..

hunnyAPIS said... Click To Reply!

tQ for sharing..

Belbel said... Click To Reply!

dunia dah tua :'(

i am S!L4H.. said... Click To Reply!

gamba tu....



x tau nak kate ape..

aTy _faRed~ said... Click To Reply!

yang penting kene dalami ilmu islam sedalam2 nyer.. kuatkan minda dan hati.. agar dapat membezakan yang benar atau yang salah.. sama2 doa agar Allah tak terbalikkan hati2 kite..

Hans said... Click To Reply!

komen ku sama macam komen Ghost Writer
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/review-filem-harry-potter-and-deathly.html

shida'R said... Click To Reply!

nampak pelik tp itu la hakikatnya..huhu..allahuakbar..

nuha ahmad said... Click To Reply!

dajal itu sebenarnya dah lama wujud cuma ia akan kembali pada akhir zaman untuk menyesatkan manusia...apa yang penting orang islam perlu beringat...

dak eina said... Click To Reply!

takutnya tengok gambar baby tu.. kuasa Allah SWT..kan?

lala shaheila said... Click To Reply!

Sy rasa dajjal ni bermata dua tapi hanya elok salah satu sahaja...mcm buta sebelah lah..


mybe bayi tu tak cukup sifat.. :(

ツCik Ch0kiEツ said... Click To Reply!

subhanallah.. tak boleh nafikan.. kekuasaan allah. kebesaran allah nak tunjuk kepada hamba-hambanya :) nice info

~~Ticer Wann~~ said... Click To Reply!

lagi satu tanda2nya tasik galilee/ tibriyah mula mengering.. bila betul2 kering dajal akan muncul dan kiamat pun akan berlaku... wallahua'lam.. betulkan andai salah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...