Terima Kasih Sudi Like

Monday, July 11, 2011

wanita pantang jika lelaki...

www.tips-fb.com

lelaki dan wanita berbeza sama ada dari segi perckpan, gaya gerak-geri, penulisan dan sebagainya, sebab itulah terdpt beberapa sikap yg pantang bagi wanita, lebih² lagi jika lelaki berbuat begini kepadanya :-
  • Bercakap besar-sikap lelaki yg suka bermegah² dgn kebaikan diri,seolah² dirinya shj yg terbaek ini sudah ckp membosankan ckp seperti dirinya bagus tapi 'indah khabar dari rupa'
  • Bergurau kasar - sesetengah perempuan nie memg berjiwa lembut jadi bila bergurau terlalu kasar mereka akan anggap sebagai sikap yg kurg ajar dan tidak menghormati lebih pantang kalau gurauan 2 berbaur seks, igt bkn semua bab mereka 'open'
  • Memerintah - apabila inginkan sesuatu, suka memberi perintah dan bukannya meminta dgn cara baik.salah ke klu mengunkap perkataan 'meminta tolong' itukan lebih baek, memg lelaki diberikan ego yg tinggi utk tidak meminta tolong
  • Cepat berang - lelaki mcm ni memg xkan kekal lama dgn pasangan.sikap meninggikan suara memg akan buat wanita berjauh ati.mereka bole menilai lelaki 2 layak atau tidak bersama
  • Pengotor - tidak ada wanita yg thn dgn sifat pengotor lelaki, baik dlm kebersihan diri @ menyepahkan ruang persekitaran
  • Lupa hari istimewa - wanita bersifat nostalgik dan romantis dgn memberi hadiag utk hari² istimewa tapi lelaki???....
talk 2 my hand :- [xde seorg pown yg dikurniakan sifat yg sempurna.masing² ada kelebihan dan kekurangan tapi cubalah perbaiki diri dan menjadi yg sempurna di samping pasangannya. Hidup ni saling lengkap-melengkapi di antara satu sama lain.Renung² kanla dan selamat beramal (^ ____^)]


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

6 comments:

ASaDa RyutaRo said... Click To Reply!

point last tu agak payah nak elak. kadang mmg lupa jugak. hahaha..

AesyaZealous said... Click To Reply!

semua ni betul...hahaha

cik najihah said... Click To Reply!

tau xpe..setuju entry ni..

~eZmALiZa~ said... Click To Reply!

yes..wanita mempunyai hati selembut kapas...so, mudah remuk...lelaki harus fahami jiwa wanita jika ingin memenangi hatinya...

entry yg best dear =)

Bluewendy said... Click To Reply!

btol3!!=)

~~Ticer Wann~~ said... Click To Reply!

part bergurau kasar memang Ticer pantang pun... tak respect orang langsung... haishh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...