Terima Kasih Sudi Like

Followers

Tuesday, July 19, 2011

cara ukur suar org veteran ;)

www.tips-fb.com

assalamualaikum,

biasakan klu mila nak beli seluar mesti mila cuba kat fitting roOm, tapi jrg nak try sebb mls nak tukar² leceh kOwt, agak² jerk memg akan lebihkan 1 inci misal kata size pinggang seluar 30' mila akan amik 31' utk mengelakkan dari butang seluar yg xbole kancing...eih kancing kew?ke katup???hahaha..mane²lah..phamkan kOwang? ini bertujuan bagi menyembunyikan lemak yg bersepah di sana sini hahahaha..

Tau x kOwg klu zaman dulu nak ukur size seluar mcamane? Macam kita skank da moden ada pita pengukur ada fitting roOm bole 'try' tapi org dulu hnya menggunakan ukuran leher utk mengukur size seluar. Pelikkan tapi 2la kaedahnya.

Pinggang seluar akan diletakkan dikeliling leher sekiranya 'ngam' itulah size pinggangnya. Abah ckp pinggang dan leher kita adalah sama. tapi mila mcm xbole pakai kaedah tu sebabnya pinggang mila xsama dgn leher dahla byk giler lemak mane sama dgn leher yg xde lemak nie..melainkan ada tirOd muhahaha....memg xmuatla kan?kan? hnya org yg xde lemak jewk bole pakai kaedah ni
 lagi satu kaedah ukur size pinggang suar dgn pangkal lengan antara siku hingga hujung jari. klu ia ngam 2la ukurannya unikkan org dulu mengukur size seluar??? kdg² nak tergelak pown ade sebab xpenah cuba kaedah cam 2. Org dulu² kreatif kan? kowang tryla er...
talk 2 my hand :[klu mila cuba kaedah 2 serupa mcm mila belikan tuk adik mila jerk haha...ukuran 2 confirm xmuat lemak jerk dah berkilo² muahahaha...]
               

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

13 comments:

Taufan Bin Ribut said... Click To Reply!

mak ukur pakai tali rapiah je...ahahaha..


Entri Terkini : Tentang aku si blogger picisan
Entri terdahulu :Dating bersama Yuyu Zulaikha

Watch my video songs ^_^

rara pinkmafia said... Click To Reply!

hehehehe kan kan.cara org dulu cm ni kan.tapi rara masih amalkan smpai skrg.

aTy _faRed~ said... Click To Reply!

sampai sekarang terpikir... kekdah mane yang same pade leher n pinggang ek.. hahaha... dulu penah gak try..tapi tak jadi pon... kat leher konon2 ngam..tapi tak leh pulak nak masuk kat peha...huhu...so..zaman sekarang dah tak leh praktikkan lagi kot..sebab seluar dah macam2 cutting...:p

Elie Lily said... Click To Reply!

elie pun ukur sua kat leher je kalau mls sgt sarung kat fitting room! :p

kakchik@ella said... Click To Reply!

masih ada lagi org guna cara camni tau. hihi.

Chempaka Sari said... Click To Reply!

Kau beli seluar pakai baju kurung, kau sarung jelah seluar tuh..hahaha..

fyna said... Click To Reply!

hahaha..btol2..smpai skrg fyna praktikan

ejulz said... Click To Reply!

lama dah x guna cara tu.. heHE

shida'R said... Click To Reply!

tulah..lama dah xguna cara tuh hehe..tp mcm mak shida smpai skg guna cra tuh :)

♥Aien Najwa♥ said... Click To Reply!

Waa..siap wat demo lagi kan..hehehe..=))..

amir aizat said... Click To Reply!

eh baru tahu,haha

nurul honey said... Click To Reply!

biasenye nurul trus cuba sbb da tau saiz..huhu..bagus gak cara ni..ngee~~

Mya said... Click To Reply!

blogwalking =)

sy pun slalu dgr kaedah ni tp xpenah cuba hee...

btw, nice blog =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...