Terima Kasih Sudi Like

Monday, May 20, 2013

Airlines Tour with Firefly

www.tips-fb.com

Salam

Dah khatam dah entry pasal Skypark Subang korang ? mana belum sila khatam dulu baru korang paham apa yang cuba aku sampaikan tentang #TSDayOut ni. So takdelah aku merepek sorang-sorang kan ?

Now mari kita berterbangan bersama Firefly phewwww~~ siapa pernah naik ke awangan bersama Firefly angkat tangan, oke fine aku tak nampak sebab aku sedang menaip bukan melihat, bagi yang mana tak pernah gunakan perkhidmatan Firefly macam aku, kita sama-sama belajar ye tentang Firefly ni.


Antara destinasi yang dituju bagi penerbangan Firefly ni ialah bagi penerbangan domestik adalah Pulau Pinang, Langkawi, Kota Bahru, Kuala Terengganu, Kerteh, Johor Bahru Alor Setar, Ipoh dan Kuantan

Bagi penerbangan International pulak destinasi yang dituju oleh Firefly adalah Singapore, Koh Samui, Medan  Pekan Baru, Batam dan Hatyai 



Kapten Firefly memberi sedikit penerangan berkaitan operasi Firefly setiap hari. Apa yang aku paham dari penerangan Kapten yang tidak mahu gambarnya diambil pemalu atau memang tak gemar bergambar ke tak tahulah kan, hihihi.... seramai 28 krew setiap hari yang bertugas,  dari pagi sehingga penerbangan yang last aitu pada pukul 11.30 malam. Firefly ni biasa mendarat sangat sekejap sekitar 15 hingga 20 minit selepas tu flight akan terbang kembali di awang-awangan



Bila kita dah selamat check in kat kaunter kita akan dapat resit ni, resit ni mewakili boarding pass *betulkan aku kalau aku salah ye * dimana terdapat nama kita, kad pengenalan, Flight No, pintu berlepas dan waktu untuk berlepas.




Perhatian, sila baca note dalam gambar tu ea :). Kalau orang dah biasa naik flight bab-bab bagasi mesti dah tau kan, Firefly ni pun sama, bagi bagasi berlebihan kalau domestik 1kg RM 30.00 International pulak dikira 1kg RM40.00.



                         Sedih tengok signboard ni yela berhujan berpanas kan tu yang jadi gitu~~~






                               haaa..kamilah orang yang dibenarkan pada hari kejadian kuikuikui...






Dapat tengok Firefly dan krew kabin secara dekat, kawasan situ bising sangat kalau lama-lama kat situ boleh pekak dibuatnya, sebab tu kebanyakkan kabin krew pakai ANR (Active Noise Reduction) headset untuk menglindungi gegendang telinga daripada pekak




Peraturan-peraturan di Airside




                                                                         Banner Firefly





Pramugari-pramugari yang cumel belaka, yang tengah-tengah tu model dalam banner Firefly tu hihi...

Seperti biasa untuk maklumat lanjut korang boleh layari laman sesawang Facebook Fireflytak pun layari website http://www.fireflyz.com.my/


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

4 comments:

PinKy MoMMa said... Click To Reply!

aah baru perasan muka dalam banner tu sama hehehe..homey jer orangnyer ;p

With Julia said... Click To Reply!

Wauuu xpernah naik fire fly...yg penerbangan lain dh byk kali naik...kena search nih mana nk pi hehhee

ameris said... Click To Reply!

ooo..firefly pn ada jugak nk gi langkawi. cek tiket lah..kot2 ada rezeki.

QA's ~ mamapapa said... Click To Reply!

Menarik tu..kiravdpt tgk close up itula ye..blmmprnah fly ngan they ollss nimsbb agak mahalla :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...