Terima Kasih Sudi Like

Tuesday, May 21, 2013

Simulator Tour with SimFlightKL

www.tips-fb.com

Salam

entry lepas kita bercerita pasal penerbangan Firefly dekat Skypark Subang, kali ni #TSDayOut bawak aku 'n' the geng bawak kapal terbang di ulang bawak kapal terbang babe ! giler ah aku dengar macam teruja je, jakun pun ada tapi waaa control macho....



SimFlight KL ni mengendalikan dua simulator penerbangan - Boeing 737NG dan Airbus A320 di Aras 1 lapangan terbang, kira kalau kita masuk kita akan berada macam dalam perut kapal terbang Firefly jenis Airbus A320.


Kapten Wafi memberi sedikit penerangan mengenai fasiliti yang ada dalam Firefly




Ada yang tanya aku betul ke aku duduk dekat kerusi pilot dan aku jawab yes ! kat SimFlightKL ni korang berpeluang memandu sendiri kapal terbang sebenar, macam korang bawak kereta la. rasa real babe, korang akan rasa kapal terbang tu bergerak rasa terbang rasa tekan brek untuk mendarat di kawasan lapangan, sebijik sangat, sampai aku sendiri rasa pening bila berada dalam perut kapal terbang tu.


Bersama pilot yang sudi memberi tunjuk ajar Encik Hariz Radzuan bukan Adam Mukhriz dalam cete Adam Hawa tu tau haha....Muda lagi budak ni baru 21 tahun tapi dah jadi pilot, ada sesapa nak berkenalan ? kihkihkih...


Tabik hormat sebelum berlepas


Oke ready to gooooo..

Korang nak rasa pengalaman macam aku tak ? bawak kapal terbang ni, korang pun boleh bawak jugak tau, SimflightKL ni memang terbuka untuk semua yang ingin merasai bawak kapal terbang, sesuai jugak kalau nak bawak anak-anak rasa naik kapal terbang.



Bayaran yang dikenakan adalah seperti berikut :


Klik untuk tumbesaran :p

Sila like FB mereka di SimFlightKL

More details kat website diaorang http://simflightkl.com/simulator.html

Email : info@simflightkl.com

Terima kasih Tourism Selangor sebab beri peluang pada blogger mengenali lebih dekat dunia 'PILOT'

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

13 comments:

Masya said... Click To Reply!

fuhh mmg bwk real kah ni?? ke.. pemandangan kat dpn tu ilusi sahaja... teruja tgk ni.. best nya...

Mila Ahmad said... Click To Reply!

@Masyakapal terbang tu memang diubahsuai mengikut Airbus 320 sebenar cuma view tu adalah ilusi hihi...

Ratu Hatiku said... Click To Reply!

Wah bestnya... Fuhh ada tokoh jadi pilot la Mila.. hihihi..

Rosmiza Ali said... Click To Reply!

Pergh! Lepas ni boleh lah tukar profesion jadi pilot pulak.. Hebak! ^^,

ieda immi said... Click To Reply!

mak aihhh !
terkedu kejap akk tgk pic2 nie ..
terbaiklah dik
pengalaman yg manissss ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Click To Reply!

wowww...woww...wooww..... bestnyer mila.........

Mek Onie said... Click To Reply!

terbaikkan tu,hik :D

pijut said... Click To Reply!

Mila : aslkm..terima kasih commet kat blog sya..hehe..bukak ja page sheila..ada..bukak ja page mila pun ada entry ni...arghhh...jelesnyaa..nak jugak.dlu pernah naik n bawak simulator helikopter ja di sg besi..unit udara pdrm di sana..huhu

nik ros said... Click To Reply!

wahhh..best sgt la. dapat gak merasa duk depan dengan pilot..hehe

QA's ~ mamapapa said... Click To Reply!

Wahhhh...menariknya...nak jugak!,

tenku butang said... Click To Reply!

perghhhhhhhhhhh.. betui kah ni??

Aku Penghibur said... Click To Reply!

alamak best :) ..teringin jgk nak pergi ke situ

::EIDA:: said... Click To Reply!

yeee itu diaaaa. kapten milo! weeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...