Terima Kasih Sudi Like

Tuesday, May 28, 2013

Spa paling best di Kajang

www.tips-fb.com

Salam

Dalam banyak-banyak bulan aku rasa bulan 5 adalah bulan paling busy untuk aku, tiap-tiap minggu ada jerk benda nak buat. Letih sangat badan jadi lesu tak cukup rehat tapi yang aku heran makan tetap onnnn tak pernah hilang selera kalau penat sekalipun sadis giler aku rasa bila body dah macam tong drummmm~  -.='

Aku, Yaya , NoryEida sepakatlah kitaorang kena buat sesuatu untuk merehatkan minda, merehatkan tubuh badan bagi segar balik, kitaorang rancang pergi Spa. Dah lama rasanya xmanjakan diri walaupun sekarang dah ada abang sayang tapi dia 'manja' bab lain ni manja bab lain hihi.



Mungkin ada yang cakap mak aiii jauhnya sampai ke Kajang tapi untuk cari Hannah Spa ni sangat mudah sebab spa ni terletak berhadapan dengan pintu belakang Hospital Kajang je. Landmark untuk ke Spa ni korang cari Hospital Kajang mudah bukannnn ~ 


Spa ni memang khas untuk wanita sahaja lelaki tidak dibenarkan sama sekali sebab tu kami semua pergi tak bawak laki masing-masing cuma NoryEida bawak laki kesian laki dia orang kena tunggu sampai rosak kat kedai makan bawah tu berjam-jam gigih tunggu, takpe zul dengan andi kan sayang bini mesti nak isteri cantik kan ? kan ? sanggup kau tunggu huhu...


Masuk-masuk je menganga mulut tengok dekorasi dalam spa tu, cantik sangat u olssss, bling-blings beb ada bola-bola api kat siling bumbung kihkihkih dah macam kelab kekdahnya ~ *ceh macam kelab konon, pernah masuk ke ? * Biasa kalau namanya spa mesti korang akan pikir spa tu macam ala-ala bali lagu-lagunya pun ala-ala lemah gemalai gitu tapi kat spa ni pilihan warna dan dekorasinya semuanya moden dan stylish beb !




Memperkenalkan empunya Hannah Spa ni, cumel molek orangnya kak Fadhiah bersama suaminya En Mohd Irwan, si kecik yang cute tu namanya Hannah.jangan tak tau kak Fadhiah ni seorang doktor kat Hospital Kajang tau, kalau aku jadi dia penat-penat keje balik terus g spa, haiiiii heavenyaaaaa T______T. Satu lagi perkara kebanyakkan susun atur dalam spa ni suami kak Fadhiah yang design, pandaikan dia, En Mohd Irwan ni memang suka bab deco-deco ni.


Nama Hannah Spa ni sebenarnya diambil dari nama si kecik yang kiut miut ni haaaaaa~ cayalah kecik-kecik dah ada spa er...boleh jadi businesswomen berjaya ni.


Antara orang kuat Hannah Spa ialah sebelah kanan tu adik kak Fadhiah, Farah namanya sebelah kiri pulak Lily namanya.


Dekat spa ni ada 2 bilik yang mana korang boleh pilih nak sorang ke atau nak berjemaah, yang mana kalau yang kaki gosip pot pet pot pet dengan kawan-kawan tu bolehla amek yang bilik besar sikit, tapi kalau ko datang sorang boleh pilih bilik single.

Antara pakej yang aku amek adalah massage, sauna dengan basic facial. Macam Yaya dengan Eida buat sauna dulu, aku dengan Nory buat massage.


Bila Lily start urut badan aku, sedapnyaaa tak terkata oleh hidung, mulut,kaki, telinga ko dapat bayangkan tak bila badan ko seharian penat dan lesu pastu dapat urutan yang super duper best memang heavenla ko rasa. Sebelum ni aku pernah buat massage kat Mayfair tapi dia bukan full body, dia buat bahagian bahu je dahla takde letak minyak aroma dia tumbuk-tumbuk badan aku picit-picit sesuka hati banyak daging kan haha....tapi dekat spa ni best gilaaaaa kau Lily urut sampai sekarang mimpi-mimpi *oke nampak beno tipunya -.=' *


Lepas massage kitaorang buat sauna pulak, mula-mula aku rasa boleh panas ke bilik macam ni ? sekali kau bila masuk baru tau panas ke tidak, panas tak ingat beb, nak tau macamana bilik ni boleh jadi panas dan kita kan berpeluh-peluh dalam tu ?


Benda nilah yang memanaskan suhu bilik ni, tu arang kot aku rasa dan tu sedikit air, bila setiap kali nak rasa panas kitaorang curah sedikit air dalam tempat tu wap yang dibebaskan tu akan terperangkap dalam bilik tu, tu yang jadi panas, nak lagi panas tambah air lagi tapi kalau ko bubuh semua air tu dalam benda tu aku takut nanti ko rentung jerk hahaha...


Siap je sauna kami terus buat facial, produk yang digunakan adalah produk Mary Kay, kat spa ni kalau korang nak buat facial korang boleh pilih sama ada nak gunakan produk Mary Kay atau Syakila, tapi bagi aku better pilih Mary kay sebab kesannya lebih cepat, Ko tau sampai hari ini ada je tego muka aku nampak gebu lepas facial tapi xtaulah puji ikhlas ke tak i dont care itu semua huhuhu....


Selain tu Hannah Spa jugak ada pakej mandi susu, korang semua tau kan kelebihan dan kebaikan mandi susu ni untuk apa kalau rasa nak kulit gebu mulus selembut bayi tryla pakej mandi susu tu, hari tu kami xsempat buat pakej ni sebab masa sangat mencemburuipun so next time pasti kami cuba :))

Sekarang ni diaowang ada buat promosi tau kalau buat mana-mana pakej ada diskaun harga tapi sayangggggg voucher pada aku semua dah habis aku dah bagi kat kengkawan dan sepupu sepapat tapi kalau korang nak jugak korang try terjah blog EidaYayaNory mana tau kot-kot dapat voucher tu kan. Tapi kena komen kat entry spa tau.tau.

Yang mana teringin nak cuba perkhidmatan spa kat sini amek alamat ni :

Hannah Spa
No 17-1, Jalan Sentosa Villa 1/1, Taman Sentosa Villa, 
43000 Kajang, Selangor. 
03-87370846 / 017-2806972

Tak pun like FB Hannah Spa



Hannah Spa terbaek !!!


Bergambar bersama Kak Fadhiah


Adik kak Fadhiah, Farah

Sebelum akhiri entry yang maha panjang ni Hannah Spa ni ada menjual handbag original dari pelbagai jenama datangnya dari oversea u olssss. Suami kak Fadhiah ni kadang-kadang selalu travel so dia belilah handbag ni, harganya yang ditawarkan jauh lebih murah dari butik-butik kat KL mahupun JPO, jangan risau harga boleh bincang, so kalau rasa nak beli untuk hari raya ke kan korang boleh terjah spa ni ye.




♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 comments:

Sheila Salim said... Click To Reply!

assalamualaikum mila, bestnya kena urut. sheila memang tak suka diurut.. geli makkk :P

nadia farahida said... Click To Reply!

yeayy milo dah siapppp :)

Cik Kamoo said... Click To Reply!

wah bestnye....mcm nk gi SPA jugak

With Julia said... Click To Reply!

Sgt besttt tgh mencari2 spa utk husband...mana eh yg ada khas utk lelaki hehhe

Mysara Ab Rahman said... Click To Reply!

wah bestnyer...xjauh dr umah mai je ni.

Remy hazza said... Click To Reply!

cantik spa tu.......

Nory Zoulkefle said... Click To Reply!

jom pegi lagi...weeeee

are_lin@yu said... Click To Reply!

wahh mcm best ja..blh prgi nti ni..

ieda immi said... Click To Reply!

best kan
akak ada tgk dlm salah seorang blogger yg dah mai hannah spa nie ..
kalau lah dekat , sure nak test !

izzah said... Click To Reply!

memang betul2 best spa ni rasanya...baru baca entry yg sama kat blog lain n blog nadia jgk td....nmpak macam kena try jgk ni =)

::EIDA:: said... Click To Reply!

huwaaa milo pun dah siap! tunggu eh ida nyee. kejap karang ayat dulu.. ;p

hainom OKje said... Click To Reply!

Tak pernah seumur hidup gi SPA...facial adalah dulu dulu...sekarang langsung tak de

PinKy MoMMa said... Click To Reply!

dah lama tak pergi menggeli gelikan badan hehehe..dekat jer ngan umah mak ni ;)

D'manje Spa said... Click To Reply!

bila-bila ada kelapangan bolehlah try di spa kami pula di seksyen 7 bangi...

http://dmanje-spa.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...